Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
Луческу зізнався, як йому вдалось реанімувати талант Шапаренка в Динамо

Йому потрібна свобода, йому потрібен простір.

Фото із сайту ukr-footbal.org.ua.

Луческу зізнався, як йому вдалось реанімувати талант Шапаренка в Динамо

Головний тренер Динамо Мірча Луческу поділився думками щодо півзахисників Миколи Шапаренка та Віталія Буяльського

«Андрій Шевченко сказав, що я нарешті знайшов місце Шапаренка на полі. Я поставив його на позицію, де він може краще розкритися. Ці виходи з м'ячем у вільні зони, його дриблінг, його просування вперед – він не може цього зробити, коли грає вище. Він це може, коли грає трохи глибше.

Шапаренко здобув впевненість, навчився добре захищатися і відбирати м'ячі.

Шапаренко здобув впевненість, навчився добре захищатися і відбирати м'ячі. Коля прямолінійніший, ніж Віталій. Йому потрібно відчувати ці вільні зони, куди він може вбігти.

Йому потрібна свобода, йому потрібен простір. Він не такий спритний і мобільний, як Буяльський, який може розвернутися на одному квадратному метрі. Колі потрібні вільні зони. Колі потрібно було знайти місце, де він міг би прийняти м'яч і просунути його далі в атаку, проходити вільні зони на швидкості.

Читайте також: Динамо оголосило про повернення з оренди 13 своїх гравців

Коли я подивився, скільки він пробігає на тренуваннях, у матчах, то зрозумів, що він може виконувати найбільший обсяг роботи. Він не може бути гравцем атаки, він повинен грати саме в цій зоні і покращувати свою гру. У цьому причина, чому я поміняв місцями Шапаренка та Буяльського», сказав Луческу в інтерв'ю Циганик LIVE.

Нагадаємо, після приходу Луческу Шапаренко став міцним гравцем основи. У поточному сезоні він зіграв за Динамо 39 матчів у всіх турнірах, в яких забив 5 голів і віддав 4 результативні передачі, пише Український футбол.

Telegram Channel