Курси НБУ $ 39.55 € 42.06
«Діти брудні та кволі»: у сім’ї на Волині малечу забрали від батьків у лікарню

Діти, про яких не дбали рідні, – 2019 та 2021 років народження.

Фото ivaselrada.gov.ua.

«Діти брудні та кволі»: у сім’ї на Волині малечу забрали від батьків у лікарню

Подія стосується мешканців села Соснина, що на Іваничівщині

З метою профілактики дитячої бездоглядності та безпритульності, залишення дітей без батьківського піклування, перевірки інформації про неналежне виконання батьківських обов’язків, 18 травня 2021 року начальником служби у справах дітей  селищної ради Жанною Гринюк  спільно з працівниками органів Національної поліції та охорони здоров’я здійснено виїзд на територію села Соснина, йдеться на сайті Іваничівської тергромади.

Комісією  обстежено умови  проживання та виховання малолітніх дітей у 3-х  сім’ях,  де батьки зловживають алкогольними напоями та не забезпечують належного догляду за дітьми.

В 2- х сім’ях батькам роз’яснено їхні права та обов’язки щодо виховання дітей, забезпечення належних умов для їхнього проживання, навчання, фізичного, морального розвитку  та  попереджено про адміністративну, кримінальну відповідальність за неналежне виконання батьківських обов’язків. За результатами обстеження умов проживання цих сімей складено відповідні акти.

Малолітні діти 2019 р.н. та 2021 р.н. були брудні, занедбані та кволі. З метою запобігання загрози їх  життю та здоров’ю, комісією було прийнято рішення про негайне вилучення малолітніх дітей із сім’ї  та  забезпечено їх тимчасове влаштування до дитячого відділення КНП «Іваничівська центральна районна лікарня» .

 

 

 

В ході  інспектування  сім’ї  гр. П. встановлено, що  гр. П. та її співмешканець  мали чітко виражені ознаки алкогольного сп’яніння. Малолітні діти 2019 р.н. та 2021 р.н. були брудні, занедбані та кволі. З метою попередження загрози їх  життю та здоров’ю, комісією було прийнято рішення про негайне вилучення малолітніх дітей із сім’ї  та  забезпечено їх тимчасове влаштування до дитячого відділення КНП «Іваничівська центральна районна лікарня» для  проведення та документування медичного обстеження.

Читайте також: Уповноважена ВР з прав людини вимагає від поліції пояснень, чому через недогляд за дитиною тата оштрафували маму

Питання подальшого влаштування дітей буде розглянуто в терміновому порядку на засіданні комісії з питань захисту прав дитини селищної ради.

 

 

 

Telegram Channel