Курси НБУ $ 39.60 € 42.28
160 страв: в Україні презентували оновлене шкільне меню, яке буде в усіх навчальних закладах (Фото)

Смачно і збалансовано.

Фото зі сторінки глави МОЗ у фейсбуці.

160 страв: в Україні презентували оновлене шкільне меню, яке буде в усіх навчальних закладах (Фото)

Тепер школярам буде смачно і збалансовано

Воно включає 160 страв та розраховано на 4 тижні. Дітей годуватимуть, як традиційними українськими стравами, так і стравами різних кухонь світу.

Про це повідомив глава МОЗ на своїй сторінці у фейсбуці. 

Окремо представлені також безглютенові позиції, які для організації харчування дітей з особливими дієтичними потребами на підставі медичної довідки.

Культура харчування формується з дитинства

Відповідно до нововведень обмежено кількість солі та цукру, жирів в харчових продуктах, що можуть пропонуватись дітям, а також заборонено використання ковбасних виробів, сосисок, рибних консервів. Натомість у шкільному меню має бути більше м'яса, молочних продуктів і фруктів.

Глава МОЗ подякував першій леді Олені Зеленській за ініціативу та системну підтримку питання реформування шкільного харчування в Україні. Оновлене меню має з'явитися у всіх навчальних закладах.

До складу робочої групи, яка розробляла типове меню для шкіл, увійшли шеф-кухар Євген Клопотенко, представники Міністерства охорони здоров’я, дієтологи та ендокринологи.

За словами Ляшка, вже затверджено оновлений санітарний регламент для закладів загальної середньої освіти, нові норми та порядок організації харчування учнів, затверджено нові гігієнічні вимоги до виробництва та обігу харчових продуктів на потужностях в школах та розроблено методичні рекомендації для використання системи аналізу небезпечних факторів та контролю у критичних точках (HACCP).

Читати також: Ціни на цукор в Україні продовжують скаженіти

Ознайомитися з рекомендованим меню можна на сайті МОЗ.

 

 

 

 

Джерело: Фейсбук.
Telegram Channel