Курси НБУ $ 39.67 € 42.52
Чому гра збірної подобається тільки Шевченку

Хоча Македонію теж потрібно перемогти, адже ця команда явно сильніша за Бахрейн.

Фото із сайту glavcom.ua.

Чому гра збірної подобається тільки Шевченку

Національна бірна України не змогла виграти у своєму четвертому поспіль поєдинку цього року

І якщо зважити на те, що останні два матчі були проти Казахстану та Бахрейну, то нічийні рахунки у них навряд чи можуть кого-небудь потішити. А ні, можуть. Як завжди задоволеним і щасливим після матчів нашої команди був її головний тренер Андрій Шевченко. І в нього все, як завжди, добре. І структура гри була хорошою, і гравці переважно виконували його вказівки, і грали під великими навантаженнями. Одним словом, на результат Миколайович не звертає уваги, підвела лише реалізація, а так усе добре. Чомусь знову складається таке враження, що вся Україна дивилася один футбол, а пан Шевченко - інший. Бо інакше пояснити, як можна бути задоволеним оцим «видовищем», справді важко. Ми не просто не змогли обіграти 99-ту команду світу, ми ледь врятувалися від поразки на останніх хвилинах гри.

Одним словом, на результат Миколайович не звертає уваги, підвела лише реалізація, а так усе добре.

А знаєте, що найцікавіше? Навіть футболісти збірної України розуміють, що відбувається щось не те. Трубін: «У будь-якому матчі важливий результат». Миколенко: «Команду засмучує відсутність перемог. Якщо зіграли внічию, то у нас щось не вийшло». Судаков: «Ми повинні показувати результат попри втому». Розумієте? Тобто футболісти усвідомлюють, що вболівальникам потрібні перемоги, вони засмучені і навіть вибачаються перед фанатами, як Трубін. А кому єдиному все чудово і все йде за планом? Мабуть, тренер забув, що скільки б разів ти не сказав «халва», у роті солодше не стане. І навіть якщо він сто разів повторить про ідеальну структуру гри, люди все одно мають свої очі.

Реклама Google

Таке враження, що минулої осені у збірній щось зламалося. Вона перестала грати так, як робила це останні кілька років. А частина вболівальників і далі живе минулими відчуттями, коли на це було приємно дивитися. Тепер же команда Шевченка мучиться на полі, як це було проти Франції, Фінляндії, Казахстану та Бахрейну, але ми й досі переважно живемо минулим і вперто не хочемо сказати собі правду, що тієї команди більше немає. Скажіть, а для кого чи для чого працює тренер, якщо немає ні результату, ні красивої гри, зате ми маємо «структуру» та «компактність»? Важко це все. Хотілося б дуже помилятися, але наш максимум на Євро - це перемога над Північною Македонією та нічия з Австрією, виповзання з групи, а далі гранд в 1/8 фіналу і виліт. Хоча Македонію теж потрібно перемогти, адже ця команда явно сильніша за Бахрейн. Але чого так сумно? Потрібно радіти! Тренер же побачив структуру!

Читайте також: Зінченко отримав чемпіонські бутси з прапором України

Ігор Цвик, головний редактор Sportanalytic.com

Telegram Channel