Курси НБУ $ 39.72 € 42.81
Міжнародний скандал. У Ризі замінили прапор Білорусі на біло-червоно-білий

Піднімаємо прапор вільної Білорусі серед прапорів чемпіонату світу з хокею.

Фото із сайту sport.ua.

Міжнародний скандал. У Ризі замінили прапор Білорусі на біло-червоно-білий

Мінськ у відповідь заявив про висилку всіх дипломатів латвійського посольства

Міжнародний скандал стався на чемпіонаті світу 2021 з хокею. Мінськ і Рига взаємно вислали послів і дипломатів. Причиною білорусько-латвійського дипломатичного скандалу став інцидент в Ризі, пише Спорт.юа.

Глава МЗС Латвії Едгар Ринкевич і мер Риги Мартіньш Стакіс замінили державний прапор Білорусі у центрі латвійської столиці на біло-червоно-білий прапор. Раніше червоно-зелений прапор Білорусі було піднято у Ризі разом з прапорами всіх країн-учасниць чемпіонату світу з хокею, який проходить в латвійській столиці з 21 травня до 6 червня.

Читайте також: Великий скандал. У Ризі на ЧС з хокею зняли прапори Росії та Білорусі

Білорусь і Латвія в 24 травня взаємно вислали послів і весь склад дипломатичних представництв обох країн. Перший крок зробив офіційний Мінськ. Міністр закордонних справ Білорусі Володимир Макей заявив рішучий протест з приводу інциденту з білоруським прапором в центрі Риги.

Білорусь і Латвія в 24 травня взаємно вислали послів і весь склад дипломатичних представництв обох країн.

Білоруська сторона зажадала від латвійської влади провести розслідування, вибачитися та повернути на місце державний прапор Білорусі. У відповідь на рішення Мінська Рига оголосила про висилку посла Білорусі та всього складу дипломатичної установи в латвійській столиці.

Реклама Google

Мер Риги Мартіньш Стакіс пояснив свої дії, напісавши в Twitter: «Піднімаємо прапор вільної Білорусі серед прапорів чемпіонату світу з хокею. Цей прапор мені довірили політичні біженці з Білорусі. Прапор, який символізує режим, який здійснює державний тероризм, недоречний в міському середовищі Риги, тому ми його зняли!»

Telegram Channel