Курси НБУ $ 39.47 € 42.18
В українських школах починаються останні дзвоники: як святкуватимуть в умовах карантину

Уже завтра – останній дзвоник.

Фото УНІАН.

В українських школах починаються останні дзвоники: як святкуватимуть в умовах карантину

Є регіони, де святкові лінійки відбудуться у червні

Останні дзвоники відсьогодні почнуть лунати в українських школах, а вже від понеділка більшість школярів підуть на канікули.

Про це розповіли у ТСН.Ранок 26 травня.

Утім є регіони, де святкова лінійка відбудеться аж у червні. Такі корективи в навчальний процес уніс карантин. Подекуди через нього в навчальних закладах доводилося подовжувати весняні канікули, а тому й літні посунулися в часі. Приміром, у Черкасах вчитимуться до 8 червня, а в Сумах та Хмельницькому - до 11-го. Все для того, щоб учні цілком засвоїли необхідну програму. 

Реклама Google

Напередодні сезону випускних соціальні мережі рясніють обговореннями: в кого ж більше грошей запросили на свято. Наприклад, у Києві випускний в 11 класі в сім тис. обійдеться ресторан, у дві тис. - подарунки, дві тис. - альбом. В Одесі батьки 4-класників збирають по 100 доларів на свято.

Торік через карантин святкування відбувалися онлайн, або ж випускникам просто видавали атестати за закритими дверима. Цього року, поки вся Україна у «жовтій» карантинній зоні, у Міністерстві освіти зазначають, що таких жорстких обмежень не буде.

Проте правила проведення випускник і останніх дзвоників все ж таки є. Їх в закладах суворо дотримуються, - каже директор столичної школи Дмитро Ламза. «Це - захід на свіжому повітрі. Це - класи, які не перетинаються між собою. Це - розділення по півтора метри між дітьми. Дорослі залишаються вдома через пряму трансляцію. Це - також масковий режим», - розповів він.

Але всі ці правила від міністерства, департаменту освіти та міської адміністрації суто рекомендаційні. Дотримуватися їх чи ні,  вирішує директор та педколектив кожного навчального закладу окремо.

Джерело: ТСН
Telegram Channel