Курси НБУ $ 39.23 € 42.44
В Україні змінилися правила усиновлення дітей

Згідно з новими правилами, усиновителями зможуть стати особи з інвалідністю.

Фото із сайту korrespondent.net.

В Україні змінилися правила усиновлення дітей

В Україні в 2020 році усиновили 2047 дітей. У 1890 випадках усиновлення здійснили громадяни України, в 18 - громадяни країн СНД, в 139 - громадяни інших держав

Уряд вніс зміни в правила усиновлення дітей в Україні, повідомив прем'єр-міністр Денис Шмигаль. Нововведення набудуть чинності після рішення Верховної Ради.

Про це в середу, 26 травня, інформує прес-служба КМУ.

Обов'язковою умовою для усиновлення є проходження спеціальних курсів.

Згідно з новими правилами, усиновителями зможуть стати особи з інвалідністю. Водночас, для реалізації свого права їм доведеться пройти експертизу і довести, що хвороба не буде перешкоджати виконанню батьківських обов'язків.

Також вводиться норма про те, що усиновитель не може бути більше ніж на 45 років старшим усиновлюваного. Якщо усиновити дитину хоче сімейна пара, то береться до уваги вік молодшого з подружжя.

«Зі списку потенційних усиновителів виключаються дискредитовані патронатні вихователі і кривдники, які стоять на обліку в Нацполіціі. Також не зможуть взяти прийомну дитину особи, які живуть однією сім'єю з людьми з чорного списку усиновителів», - йдеться в повідомленні.

Читайте також: У Києві хлопчаки допомогли затримати грабіжника-рецидивіста (Фото)

Крім того, обов'язковою умовою для усиновлення є проходження спеціальних курсів.

«Без такого сертифікату, претендентами в усиновлювачі можуть бути тільки родичі дитини, опікуни, піклувальники, патронатні вихователі», - уточнює прес-служба КМУ.

Telegram Channel