Курси НБУ $ 39.60 € 42.44
Філію ліцею на Горохівщині передали на баланс громади: чи збережуть вчителям роботу

Куди піде колектив закладу?

Фото Суспільного Волині.

Філію ліцею на Горохівщині передали на баланс громади: чи збережуть вчителям роботу

Філію Володимир-Волинського ліцею у Сенкевичівці депутати Волиньради передали на баланс Городищенської територіальної громади. За таке рішення із двома доповненнями проголосували 55 депутатів обласної ради, інформує Суспільне. 

Правки до проєкту рішення полягали в тому, що всіх вчителів, які зараз працюють у філії ліцею «Сенкевичівська», залишать працювати або педагогам можуть запропонувати роботу в інших школах Городищенської тергромади, розповів начальник відділу з питань управління об’єктами спільної власності виконавчого апарату облради Михайло Імберовський.

Ініціативна група батьків учнів із 10 осіб приїхала на засідання сесії 27 травня. Мама школярки Марина Олейник каже: в облраду приїхали, адже хочуть зберегти філію «Сенкевичівська», щоб у ній і надалі діти могли перебувати на цілодобовому навчанні, а педколектив не звільняли.

Реклама Google

Серед батьків, які приїхали на шосту чергову сесію облради, мама Олександра Никонюк із села Шклинь. Жінка вболіває за філію ліцею «Сенкевичівська», де навчається її дитина і де діти можуть перебувати на цілодобовому навчанні. Каже, школа особлива тим, що діти мають догляд, якого не мають вдома, тож заклад потрібно зберегти.

Той колектив, який працював у філії «Сенкевичівська», залишатиметься працювати у філії Городищенської ОТГ

Таке рішення про передачу майна філії ліцею територіальній громаді прийняли через те, що в області приводять діяльність освітніх закладів у відповідність до законодавства, зазначив Михайло Імберовський. Із його слів, йшлося не про відсутність коштів на утримання освітнього закладу, а про заборону набирати школярів у початкові класи.

«Тому ми передали Городищенській ОТГ майно: обладнання, комп’ютери. Все, що необхідно для навчально-виховного процесу. Той колектив, який працював у філії «Сенкевичівська», залишатиметься працювати у філії Городищенської ОТГ, а новий керівник і депутати місцеві будуть господарювати», – зазначив Михайло Імберовський.

Нагадаємо, 26 травня на території школи в Сенкевичівці зібралися більш як 20 батьків та вчителі, аби обговорити передачу майна філії ліцею з балансу області на баланс громади. У філії «Сенкевичівська» ліцею працює 33 педагоги та навчається понад 140 дітей. Половина вихованців – діти з сімей, які опинилися у складних життєвих обставинах – проживають у закладі цілодобово.

 

 

Джерело: Суспільне Волинь
Telegram Channel