Курси НБУ $ 39.79 € 42.38
Порошенко: 5 років ми стримували будівництво «Північного потоку-2», бо це питання безпеки України

Учора Петро Порошенко побував на Донеччині і передав 10-й окремій гірсько-штурмовій бригаді комплект відеоспостереження.

Фото ЄС.

Порошенко: 5 років ми стримували будівництво «Північного потоку-2», бо це питання безпеки України

Ситуація навколо добудови газопроводу «Північний потік-2» критично важлива для України, і не лише з точки зору економіки, а й безпеки

Про це в інтерв’ю волонтерської радіостанції «Тризуб ФМ» на Донеччині сказав п’ятий Президент, лідер партії «Європейська Солідарність» Петро Порошенко. Він нагадав, що під час своєї президентської каденції використовував усі міжнародні важелі для зупинки російського проекту.

«5 років Порошенко тримав «Північний потік-2». Він має два жахливі фактори: і перший – не економічний, а безпековий. Чому Путін не бомбив Україну? Бо була труба, він розбомбить трубу – і залишиться без грошей. А зараз він вчинить так, як вчинив з Туркменістаном, підірве тут», – застерігає Порошенко.

Чому Путін не бомбив Україну? Бо була труба, він розбомбить трубу – і залишиться без грошей. А зараз він вчинить так, як вчинив з Туркменістаном, підірве тут.

П’ятий Президент зауважив, що під час пресконференції Володимира Зеленського та Держсеркретаря США Ентоні Блінкена український очільник висловив спільні погляди на «Північний потік-2» з американцями, які невдовзі послабили санкційний тиск на цей проект.

Читайте також у нас: COVID-19 продовжує забирати життя волинян: за минулу добу померло 4 людини​.

«Зеленський каже – у нас є повністю спільні погляди на будівництво «Північного потоку-2», спільні погляди на санкції. А потім американці одразу кажуть – «ми знімаємо санкції». Так це ваші спільні погляди? Ціна цього – безпека. Ціна цього – 2 мільярди США на рік. Порошенко затягував гроші в країну. Виграв арбітраж у Газпрому на 4,5 мільярди доларів – і всі до останньої копійки надійшли до державного бюджету. Порошенко виграв суди у Януковича, і 1,5 млрд доларів додатково надійшли до державного бюджету. Порошенко націоналізував «ПриватБанк» і подав в суд на Коломойського – 5 мільярдів доларів у Лондонському суді. А вони тільки розтринькують, збільшують зовнішній борг, не роблять реформ, і сьогодні руйнація «Північного потоку-2» зупиняється», – обурився лідер «Європейської Солідарності».

«Якщо будуть діяти в такій тактиці, то «Північний потік-2» добудують, і це ситуація жахлива», – резюмує Петро Порошенко.

 

Джерело: ЄС.
Telegram Channel