Курси НБУ $ 39.60 € 42.44
«Челсі» перемагає «Манчестер Сіті»: українець Олександр Зінченко не став переможцем Ліги чемпіонів

Отакої!

Ілюстрація ua-football.com

«Челсі» перемагає «Манчестер Сіті»: українець Олександр Зінченко не став переможцем Ліги чемпіонів

Перемогу лондонському клубу приніс гол 21-річного німця Кая Гаверца

«Манчестер Сіті» (Манчестер, Англія) – «Челсі» (Лондон, Англія) –0:1 (0:1 – Кай Гаверц, 42 хв.) 

Ліга чемпіонів УЄФА. Фінал. 29 травня 2021 року. Порту (Португалія). «Ештадіу ду Драгау». Головний суддя Матеу Лаос (Іспанія).

У поєдинку за головний клубний трофей європейського футболу зійшлися англійські клуби «Манчестер Сіті» та «Челсі». Якщо лондонці вже вигравали Лігу чемпіонів у сезоні 2011-2012 років, то манчестерці раніше такої радості не знали.

У стартовому складі «МанСіті» вийшов Олександр Зінченко – тож для більшості українців відповідь на питання «За кого вболівати?» ставала ще очевиднішою. 

У стартовому складі «МанСіті» вийшов Олександр Зінченко – тож для більшості українців відповідь на питання «За кого вболівати?» ставала ще очевиднішою. На клуб, за який виступає наш співвітчизник, ставили й букмекери.

Під завісу першого тайму 22-річний англієць Мейсон Маунт прекрасним дальнім пасом вивів на ворота суперника 21-літнього німця Кая Гаверца – і той вправно розібрався з бразильським голкіпером «небесно-голубих» Едерсоном – «Челсі» вийшов уперед!

У другому таймі підопічні Хосепа Гвардіоли мусили діяти активніше.

Проте заледве минула третина другого тайму, а на «Манчестер Сіті» чекала вже нова халепа: травмувався бельгійський півзахисник Кевін Де Брейне – один іхз ключових гравців і чи не головна зірка команди.

На 73-й хвилині поєдинку свіженький американець Крістіан Пулишич, який незадовго до того замінив німця Тімо Вернера, був зобов'язаний робити рахунок 2:0 на користь «Челсі» – але вбивчою нагодою не скористався.

Зінченко провів на полі увесь матч. Проте, на жаль, здобути звання переможця Ліги чемпіонів (раніше з українців це вдавалося лише Андрію Шевченку та Анатолію Тимощуку) Олександрові цьогоріч не судилося.

А 47-річний німецький наставник лондонців Томас Тухель, зробив, здавалося б, неможливе: виграв з «Челсі» Лігу чемпіонів за чотири місяці і три дні після того, як 26 січня очолив тоді дуже проблемну команду.

Реклама Google

Читайте також: Українські волейболістки перемогли на старті Золотої Євроліги.


Передрук або відтворення у будь-якій формі цього матеріалу без письмової згоди volyn.com.ua заборонено.

Telegram Channel