Курси НБУ $ 39.67 € 42.52

РЕЦЕПТИ НАРОДНОЇ МЕДИЦИНИ

Польовий хвощ містить до 60 відсотків кремнію, а наприкінці липня — на початку серпня — до 96 відсотків. Саме у цю пору найкраще збирати хвощ, запасатись цілющими ліками на цілий рік.

Не забудьте назбирати хвоща
Польовий хвощ містить до 60 відсотків кремнію, а наприкінці липня — на початку серпня — до 96 відсотків. Саме у цю пору найкраще збирати хвощ, запасатись цілющими ліками на цілий рік.
Завдяки високому вмісту кремнію хвощ зміцнює кісткову тканину, гальмує розвиток склерозу, додає жінкам привабливості. У тих, хто п’є відвар трави польового хвоща, шкіра набуває здорового, свіжого вигляду, нігті перестають ламатися. Кремній запобігає надмірній втраті крові при менструаціях. Пити настій хвоща у таких випадках треба у суміші з травою грициків, взятих у рівній пропорції.
Відвар хвоща польового нормалізує роботу печінки. Дві ложки трави залити 1,5 склянки теплої води, кип’ятити під кришкою 10 хвилин, дати настоятись, процідити. Пити по неповній склянці 2—3 рази на день у перервах між їжею.
При спазмах сечового міхура рекомендують чай із суміші трави хвоща і квіток волошки синьої, взятих у рівній пропорції. Пити по 3 склянки на день. Якщо турбує біль, можна покласти на нижню ділянку живота подушечку, наповнену гарячим розпареним хвощем. При наявності у сечовому міхурі каменів беруть по дві частини листків полину звичайного, трави хвоща і насіння кропу, по три частини мучниці і насіння моркви. Столову ложку суміші заливають двома склянками води і настоюють цілу ніч у духовці або печі. Вранці кип’ятять 5—7 хвилин і п’ють по півсклянки 4 рази на день.
Хвощ застосовують і в косметиці. Столову ложку трави заливають склянкою окропу, тримають на слабкому вогні 5 хвилин, відціджують, а напар вживають для примочок і протирання шкіри обличчя, якщо вона масна і пориста.
Telegram Channel