Курси НБУ $ 39.60 € 42.44
Волейбол: болгарки яскраво продемонстрували, чому вони є однією з найкращих команд континенту, - ФВУ

Болгарки достроково забезпечили собі в групі перше місце.

Фото пресслужби ФВУ.

Волейбол: болгарки яскраво продемонстрували, чому вони є однією з найкращих команд континенту, - ФВУ

Поєдинок втраченого шансу

«ЗОЛОТА ЄВРОЛІГА» (Жінки). 1-й тур.

УКРАЇНА – БОЛГАРІЯ - 0:3 (26:28, 13:25, 22:25)

Україна: Великоконь (3), Дудник (10), Мелюшкіна (10), Денисова (5), Бойко (9), Даньчак (1); Нємцева (л), Харчинська (5), Яковчук, Мазенко. Тренер – Володимир ОРЛОВ.

Болгарія: М.Тодорова (4), Кітіпова (3), Г. Дімітрова (17), Н.Дімітрова (9), Е. Дімітрова (12), Паскова (20); Ж.Тодорова (л), Баракова (1), Міланова (1), Сайкова. Тренер – Іван ПЄТКОВ.

Про це інформує прессслужба ГО ФВУ.

Схоже, вольова перемога в попередньому матчі над Словаччиною (3:2) солідно додала нашим дівчатам наснаги. Перш за все – психологічної. Адже на поєдинок проти грізних болгарок вони вийшли у піднесеному настрої, який легко було вгадати під час розминки. При цьому, що цікаво, підопічні Володимира Орлова розпочали її, наче змінивши волейбольну збірну на футбольну. Це треба було бачити - як «чеканила» м’яча Юлія Бойко чи які передачі роздавала головою Анастасія Карасьова!

Ось на цьому психологічному піднесені українки й розпочали звітну зустріч – розкуто, мобільно, впевнено… І виходило ж добре, оскільки суперниці тривалий час елементарно не могли розібратися із хитросплетінням комбінацій від Дар’ї Великоконь, «діагоналями» та скидками Юлії Бойко і відмінною реакцією в захисті Христини Нємцевої та Катерини Дудник. Коли, нарешті, більш-менш розібралися, наші волейболістки вже вели перед – 17:12.

Щоправда, одразу за тим, після тайм-ауту Івана Пєткова, лідери болгарок Гергана Дімітрова та Мірослава Паскова «намалювали» потужний контрудар і вивели свою команду вперед – 20:19. Однак тут уже своїм правом на тайм-аут продуктивно скористався Володимир Орлов, і невдовзі Карина Денисова ефектним блоком зробила сетбол – 24:22.

Здавалося, дотиснуть.

Здавалося, дотиснуть. Тим більше, у наступному розіграші наші дівчата мали одразу три нагоди поставити в партії переможну крапку. Однак суперниці у той момент яскраво продемонстрували – чому вони є однією з найкращих команд континенту…

Реклама Google

Ось так українська збірна втратила реальний шанс повести у матчі в рахунку та, можливо, змусити маститих опоненток занервувати. І тоді хтозна, який сюжет протистояння очікував би нас у подальшому. А так, за інерцією, українки спробували від початку заволодіти ініціативою і в другому сеті – 4:2, проте болгарки вже остаточно розібралися, що до чого. І відтоді неодмінно зустрічали всі атаки «синьо-жовтих» принаймні подвійними блоками із надійною підстраховкою, а все ті ж вищезгадані Дімітрова та Паскова майстерно віднаходили шпаринки у блоках Діани Мелюшкіної та компанії. Тому, видавши потужний ривок – 9:0, збірна Болгарії загальної ігрової переваги вже не втрачала. Хоч як наші дівчата старалися загострити інтригу в третій партії, ближче ніж на 3 очки підопічні Івана Пєткова їх до себе не підпускали…

Читайте також: Українська волейболістка перейшла у Сен-Рафаель

Таким чином, болгарки достроково забезпечили собі в групі перше місце. Відповідно, щоби здобути путівку до «Фіналу чотирьох», українській команді необхідно будь-що перемагати збірну Словаччини і в поєдинку 2-го туру змагань. Він відбудеться 6 червня на арені Палацу спорту у Пловдиві…

Telegram Channel