Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
«Мій тато – герой»: як донька «Звіробоя» з Рівненщини чекає батька з війни

Поліні не було й двох років, коли її тато, Павло Діденко, пішов добровольцем захищати Батьківщину.

Фото з архіву Павла ДІДЕНКА.

«Мій тато – герой»: як донька «Звіробоя» з Рівненщини чекає батька з війни

Восьмирічна Поліна Діденко з Рівненщини любить ходити до школи, гратися з молодшими братиками та хоче стати майстринею манікюру. Проте, найбільше дівчинка мріє про повернення тата з війни додому. Він, каже, захищає від ворога не тільки її, а й всіх дітей України

Поліні не було й двох років, коли її тато, Павло Діденко, пішов добровольцем захищати Батьківщину. Тоді вона навіть не вміла ще добре говорити, пише Суспільне.

«Мій тато – військовослужбовець. Тато мені розповідав історію, як він визволяв Павлопіль від сепаратистів. Він заїхав на БМП і зустрів там танка, і потім вистрелив пушкою тридцятого калібру. І потім все загорілося і там всередині було ще половина сепаратистів», – пригадує школярка.

Дівчинка каже: знає багато історій від тата, який має позивний «Звіробій», але їх вона не може розказати.

«Коли тато повернеться, ми поїдемо у Львів до океанаріума, а потім, після океанаріуму, ми поїдемо в ліс і пожаримо там шашлики з картоплею. Мій тато – герой! Тому, що він нас захищає і любить», – сказала Поліна Діденко.

Суспільне зв'язалося з Павлом Діденком телефоном. Він сказав, що його донька щовечора молиться за його повернення.

Дівчинка каже: знає багато історій від тата, який має позивний «Звіробій», але їх вона не може розказати.

«Діти на собі відчули, що таке війна. Це не можна словами описати, наскільки тяжко, що маленькі діти зі слів батьків вивчають про зброю, про те, як воювати. У маленьких людей має бути світле дитинство», – сказав Павло Діденко.

Поліна навчається у другому класі однієї з Дубенських шкіл. У вільний від уроків час вона любить бавитися з молодшими братиками, полюбляє читати та малює, раніше відвідувала уроки танців.

«Мої братики – Євгенко й Тимофійко, я з ними проводжу час, бешкетуючи і граючи в ігри. Найбільше я люблю кататися на велосипеді. Ми з мамою та братиками дуже чекаємо на повернення тата», – поділилася Поліна.

Дівчинка мріє стати майстринею манікюру, коли виросте. У вільний час допомагає мамі та сама приглядає за молодшими братиками.

Павло Діденко – військовослужбовець з Дубенського району, більше відомий як «Звіробій». За плечима військового: Іловайський котел, десять днів в оточенні ворога, бої за визволення Павлопільська та Сорокиного.

Боєць знищив склад – 20 тонн боєприпасів сепаратистів, 18 одиниць бронетехніки, з них три танки – це, за його словами, офіційно підтверджено. За це боєць нагороджений Орденом «За мужність», Орденом ІІІ ступеня «Слава і честь», медаллю «За військову службу Україні» та іншими відзнаками.

Читайте також: Верховна Рада підтримала запит Порошенка до Зеленського щодо присвоєння звання Герой України Ярославу Журавлю

Telegram Channel