Курси НБУ $ 39.47 € 42.18
Журналістка «Волині» здобула дві нагороди на І конкурсі православної журналістики (Фото)

Оксана Коваленко перемогла у двох номінаціях.

Фото Сергія НАУМУКА.

Журналістка «Волині» здобула дві нагороди на І конкурсі православної журналістики (Фото)

У Луцьку підбили підсумки І конкурсу православної журналістики

Цього року пройшов перший конкурс православної журналістики, що його організувала Волинська єпархія ПЦУ.

– Приймали доробки журналістів, які були опубліковані з 1 травня 2020 року до 30 квітня 2021 року або ж ті, що ніколи не були оприлюднені. Автори могли подати довільну кількість творів, але не більше одного в кожній номінації. Журі отримало кілька десятків публікацій на релігійну тематику. Переможців визначали у восьми номінаціях, сформованих за жанрами, – розповів голова інформаційно-видавничого центру Волинської єпархії ПЦУ, протоієрей Віталій Собко.

Дипломи про перемогу в творчому змаганні вручав митрополит Луцький і Волинський Михаїл.

У номінації «Замітка» переможця не визначали. 

У номінації «Нарис» перемогла журналістка газети «Вісник» Наталія Кравчук з роботою «У моїй родині є святий».

У номінації «Пояснювальна журналістика» перемогла фрілансерка Майя Голуб із статтею «Забобони і справжні релігійні обряди. Що варто знати і чому вірити».

Журі отримало кілька десятків публікацій на релігійну тематику. Переможців визначали у восьми номінаціях, сформованих за жанрами.

У номінації «Репортаж» перемогла журналістка «Конкурента» Віка Вегера-Абрамович з роботою «Про цнотливість, куріння та гріхи монахинь. Відверта розмова з черницею Волині».

– У нашому конкурсі немає гран-прі, але якби було, то пані Віка могла би позмагатися за нього, – зазначив отець Віталій Собко.

Реклама Google
 

У номінації «Інтерв’ю» було дві переможниці: Марія Вавринюк з випуском телепередачі «Духовна абетка» на тему «Діти в храмі» та журналістка «Газети «Волинь» Оксана Коваленко з роботою «Певний час в Україні буде дві помісні церкви, але одній із них не треба працювати на агресора». 

У номінації «Стаття» перемогла Оксана Бубенщикова з роботою «Старовинна церква – під покровом аж п’ятьох Миколаїв!». Другу перемогу у цій же номінації знову здобула Оксана Коваленко зі статтею «Чи можна отримати відпущення гріхів через інтернет?». 

У номінації «Аналітика» переміг фрілансер Андрій Гнатюк з відеосюжетом «Суть і філософія Христового Воскресіння».

У номінації «Надія православної журналістики» переміг учень 8 класу Михайло Новосад з роботою «Моя дорога до Помісної Церкви».

Володимира Приходька нагородили грамотою за заслуги перед ПЦУ. 

 


Передрук або відтворення у будь-якій формі цього матеріалу без письмової згоди volyn.com.ua заборонено.

Telegram Channel