Курси НБУ $ 39.60 € 42.28
На Волині зменшилася середня заробітна плата

Дані про заробітну плату та заборгованість у різних сферах оприлюднили на сайті обласного управління статистики.

Фото Суспільного.

На Волині зменшилася середня заробітна плата

Середня заробітна плата штатних працівників підприємств, установ та організацій на Волині у квітні становила 10 777 грн, що на 2,3% менше ніж в березні, коли середня заробітна плата волинян сягала 11 031 грн

Дані про заробітну плату та заборгованість у різних сферах оприлюднили на сайті обласного управління статистики.

Найбільш оплачуваною у квітні була робота працівників, зайнятих у сферах виробництва машин і устатковання; обов’язкового соціального страхування, виробництва автотранспортних засобів, причепів і напівпричепів та інших транспортних засобів, де заробітна плата перевищила середній показник по області в 1,7–1,3 раза.

Заборгованість із зарплати впродовж квітня на підприємствах збільшилась на 23,7% і станом на 1 травня становила 55,8 мільйона грн.

Працівники переробної промисловості у квітні отримували в середньому 12 259 грн. Найменше заробили представники сфери адміністративного та допоміжного обслуговування (7 212 грн) та мистецькі діячі (8 405 грн).

Заборгованість із зарплати впродовж квітня на підприємствах збільшилась на 23,7% і станом на 1 травня становила 55,8 мільйона грн. Вчасно не отримали зароблене 4,1 тис. волинян, зайнятих в економіці області, кожному з них не виплачено в середньому по 13 762 грн.

Читайте також: Українцям показали ціни на газ на літо: чому так дорого і як зміниться сума в платіжках

Джерело: Суспільне Волинь
Telegram Channel