Курси НБУ $ 39.60 € 42.44
Швидке та безболісне видалення каменів Ужгороді

Клініка Біляка проводить літотріпсію на сучасному обладнанні нового покоління.

Фото bilyak.com.ua.

Швидке та безболісне видалення каменів Ужгороді

Сечокам’яна хвороба може довго розвиватися непомітно, але коли починає проявлятися, то спричиняє людині багато страждань

Сечокам’яна хвороба може довго розвиватися непомітно, але коли починає проявлятися, то спричиняє людині багато страждань. Не зважаючи на це, серед українців досить поширена «традиція» жити з неприємними симптомами цієї хвороби роками замість того, щоб видалити камені. Чому так склалося? Бо операція з видалення конкрементів досі асоціюється в багатьох українців з розрізами, втратою крові та довгим відновленням організму.

На щастя, медицина на стоїть на місці, й сьогодні лікарям доступні щадні технології видалення каменів. Зокрема, Клініка Біляка в Ужгороді пропонує процедуру літотрипсії – дроблення конкрементів за допомогою сучасного обладнання. Це дозволяє видаляти камені без травм та болю.

Коли застосовують літотрипсію

Головне показання до процедури – сечокам’яна хвороба. Методика дозволяє видаляти камені з нирок, сечоводу, сечового міхуру. За допомогою літотрипсії можна вивести з організму конкременти різного типу й розміру, навіть коралоподібні та досить великі. Головне – вчасно звернутися по допомогу до лікаря, доки камінь не зрушив з місця та не заблокував сечові ходи. Записатися на прийом треба при:

  • порушеннях сечовипускання – струмінь послабшав, випорожнення стало болісним та потребує зусиль;
  • постійному відчутті повного сечового міхура – навіть відразу ж після сечовипускання;
  • болях унизу живота;
  • домішках крові та піску у сечі.

Під час консультації уролог Клініки Біляка збирає анамнез, за потреби призначає додаткові обстеження. Перш ніж призначити процедуру, лікарям важливо переконатися, що в пацієнта немає протипоказань.

Як проходить процедура

Суть літотрипсії в тому, що на камені впливає спеціальне обладнання, яке вводиться через природні отвори або невеликий прокол у животі. Перший метод називається ендоскопічним і застосовується для видалення конкрементів з сечового міхура або сечоводів. Другий спосіб – черезшкірна літотрипсія, яка підходить для виведення каменів з нирок.

Коли хірург вводить обладнання обраним способом, то починає дробити камені в пил. Це можна зробити за допомогою ультразвуку, магнітного поля, гідравлічних сил, електричних імпульсів, лазеру. Найбезпечнішими та найефективнішими у сучасній медицині вважаються лазерна та ультразвукова літотрипсія. Саме такі методи застосовуються у Клініці Біляка.

Ця сучасна методика дозволяє видаляти відкладення у сечових шляхах без зайвих травм та стресів для пацієнта.

Після того, як камені у сечових шляхах подрібнені, вони виводяться з організму природним способом. Після процедури пацієнт може відправитися додому того ж або наступного для. Усе залежить від розміру каменів, їх структури, щільності та кількості. Після виписки ще декілька днів йому слід приймати знеболювальні, сечогінні препарати та антибіотики. Додаткові рекомендації можна отримати в лікаря після процедури.

Переваги літотрипсії у клініці

Ця сучасна методика дозволяє видаляти відкладення у сечових шляхах без зайвих травм та стресів для пацієнта. Під час її виконання:

  • не пошкоджується структурі шкіри, м’язів та внутрішніх органів;
  • хірурги мають змогу видалити камені різних розмірів і типів;
  • немає крововтрати;
  • не потрібно сильної анестезії;
  • потреба у швах або відсутня, або мінімальна;
  • немає ризику ускладнень.

Сама ж процедура триває менше 1 години, а реабілітаційний період після неї займає близько 1 доби. При цьому в пацієнта не залишається грубих шрамів та рубців.

Реклама Google

Клініка Біляка проводить літотріпсію на сучасному обладнанні нового покоління. Це дозволяє подрібнювати будь-які типи каменів безпечно та ефективно. А якість надання медичної допомоги тут на рівні кращих європейських клінік. Упродовж усього лікування пацієнта супроводжує особистий медкоординатор. Після процедури людина відпочиває у комфортній палаті з сучасними меблями й технікою. За пацієнтом цілодобово наглядає персонал, за необхідності йому виконують медичні процедури. Також під час перебування у стаціонарі йому надають здорове дієтичне харчування. І все це входить до вартості операції з видалення каменів!

Щоб дізнатися більше та записатися на прийом до клініки, телефонуйте: +38 (099) 100-10-03.

Сам же медичний центр знаходиться у передмісті Ужгорода за адресою с. Минай, вул. Коротка, 1а. Дістатися його можна громадським транспортом або замовити у клініці трансфер.

 

 

Telegram Channel