Курси НБУ $ 39.60 € 42.28
Школярі з Берестечківщини здобули перемогу в «Козацькому гарті»

Мервинські школярі були найсильнішими у перетягуванні канату.

Фото зі сторінки "Горохівський вісник" у Facebook.

Школярі з Берестечківщини здобули перемогу в «Козацькому гарті»

Змагання проходили на березі озера Велимче в селі Соловичі Турійської селищної ради

У рамках ХV обласного фестивалю фізичної культури та військово-патріотичного виховання учнівської молоді Волині, на березі озера Велимче в селі Соловичі Турійської селищної ради відбулися змагання «Козацький гарт». У них основні завдання передбачали підвищення рівня фізичної підготовленості формування стійких мотивацій до самостійних занять спортом, відродження національних традицій та культурної спадщини українського народу. Козацький гарт демонстрували кращі команди закладів загальної середньої освіти двадцяти двох територіальних громад Волинської області, інформує «Горохівський вісник».

За підсумками змагань І місце в загальному заліку здобула команда ЗЗСО Мервинського ліцею Берестечківської міської ради. Мервинські школярі завоювали зокрема, ІІІ місце у «човниковому бігу», ІІ місце у стрибках у довжину з місця, І місце у стрибках через скакалку, І місце із перетягування канату, ІІІ місце в естафеті та І місце у конкурсі знавців історії України, її спортивних досягнень та олімпійського руху (за часи незалежності), інформує «Горохівський вісник».

За весь період участі в «Козацькому гарті», починаючи від 2016 року, учням Мервинського закладу освіти вдавалося виборювати лише призові місця.

Керівник команди переможців Олег Гримайло зазначає, що за весь період участі в «Козацькому гарті», починаючи від 2016 року, учням Мервинського закладу освіти вдавалося виборювати лише призові місця, тож очевидним є спільне бажання не опускатися нижче рівня своїх здобутків. Крім спортивного азарту, не применшує вчитель і фізичного здоров’я дітей, а також особистого бажання кожного з них наполегливо працювати над собою.

Почесне призове місце, здобуте під час обласного етапу Всеукраїнського фізкультурно-патріотичного фестивалю школярів України «Козацький гарт – 2021», було певною мірою очікуваним для учасників.

Олександр Кривоніжка, який цьогоріч удруге виборював перемогу для Мервинського ліцею, запоруку успіху вбачає у відмінній підготовленості команди. Матвій Смалько на «Козацькому гарті» втретє. Стверджує, що, крім занять спортом у школі, важливо підтримувати фізичну форму й удома. Для всіх учасників команди отримання переможного кубка стало не лише результатом старань учнівського й тренерського тандему, а й вагомим заохоченням наполегливо трудитися надалі.

 

Активне проведення часу та яскраві емоції раз за разом переповнювали серця присутніх на фестивалі в Соловичах. Для керівника команди – вчителя фізичного виховання Олега Гримайла та його колег – супроводжуючих Ігоря Петрика й Олега Денисюка захід запам’ятається причетністю до важливого моменту формування патріотичної, вольової та фізично розвиненої молоді.

Учні Мервинського ліцею представлятимуть Волинську область на Всеукраїнських змаганнях.

Telegram Channel