Курси НБУ $ 39.79 € 42.38
Десять фаворитів Євро-2020 (Рейтинг)

Цікаво, що практично всі букмекерські контори зарубіжжя, й ті, хто активно працює на вітчизняних просторах, до когорти фаворитів відносять представлену нижче десятку...

Фото Getty Images/Global Images Ukraine.

Десять фаворитів Євро-2020 (Рейтинг)

З ймовірністю у 99% переможцем турніру стане якась із цих команд...

Зовсім скоро візьме старт 16-й розіграш чемпіонату Європи, який через пандемію коронавірусу не відбувся минулого літа і був перенесений на поточний рік. Остання обставина, з одного боку, допомогла командам та їхнім тренерам краще (принаймні, більш ґрунтовно) підготуватися до змагання, але з іншого - порушила звичний хід футбольних подій, в якому непарні роки в Європі влітку не пов'язані з будь-якими грандіозними турнірами, пише Спорт.юа.

Що ж, тим цікавіше буде нарешті поглянути, хто і в якому стані виступить на Євро-2020, а поки турнір не почався, саме час оцінити тих, кого фахівці вважають фаворитами майбутнього змагання. Цікаво, що практично всі букмекерські контори зарубіжжя, й ті, хто активно працює на вітчизняних просторах, до когорти фаворитів відносять представлену нижче десятку...

10. ДАНІЯ

Склад збірної Данії досить збалансований для того, щоб ця команда вважалася однією з кращих на Євро-2020. Судіть самі: скандинави можуть похвалитися наявністю настільки досвідчених і яскравих персонажів в європейському футболі, як Крістіан Еріксен, Каспер Шмейхель, П'єр-Еміль Хейб'єрг, Мартін Брейтуейт, Андреас Крістенсен, Сімон К'єр. Очевидно, що зазначені виконавці здатні допомогти данцям дійти до високих стадій турніру, а за сприятливого збігу обставин навіть замахнутися на перемогу в ньому. Вважаєте останню тезу смішною? Значить, ви точно не застали Євро-1992 та несподіваний тріумф Данії на тому турнірі, після якого скандинави точно знають, що неможливе можливо.

9. ХОРВАТІЯ

Збірна Хорватії була свого роду темною конячкою на останньому чемпіонаті світу, де їй вдалося дістатися до фінального поєдинку. І нехай у вирішальній зустрічі Франція досить легко здобула перемогу, але скидати з рахунків Хорватію напередодні Євро-2020 точно не варто. Звичайно, топові футболісти балканської збірної за останні кілька років не помолодшали (мова про Луку Модріча, Івана Перішича, Домагоя Віду), проте в команді є й ті, хто готовий проявити себе з новою силою, і чемпіонат Європи є для цього фантастичною платформою можливостей.

8. ІТАЛІЯ 

Збірна Італії, здається, в очах букмекерів стала жертвою власного прольоту повз фінальну частину ЧС-2018. Та й взагалі якийсь час італійці не так яскраво показують себе на великих турнірах, а тому зараз їх не відносять до числа головних фаворитів Євро-2020, хоча в десятку апеннінці входять. Важливо, що до старту на чемпіонаті Європи італійці підходять з гарною серією з семи перемог поспіль, причому в цих поєдинках команда не пропустила жодного м'яча, а забила цілих 25. Головному тренеру збірної Італії Роберто Манчіні, здається, також є що доводити собі самому й оточуючим, так само як і великій когорті його підопічних, як наприклад, Лоренцо Інсін'є, Андреа Белотті та Чіро Іммобіле. Група італійцям дісталася вельми нескладна, а тому «вкотитися» в турнір можна буде відносно спокійно, набираючи кращі кондиції вже по ходу змагального процесу.

7. НІДЕРЛАНДИ

Збірна Нідерландів завжди і майже всюди входить в число фаворитів, проте гучних перемог вболівальники «помаранчевих» зачекалися з 1988 року і тріумфального для них чемпіонату Європи в Німеччині. На останньому чемпіонаті світу Нідерланди, подібно Італії, не зіграли, сенсаційно не зумівши пройти кваліфікацію, а тому зараз цій команді треба буде пройти через своєрідну реабілітацію. Суперник збірної України по груповій стадії має в цілому непоганий склад, де є серйозний сплав досвіду й молодості, але і «дірки» присутні серйозні - неможливість включення в заявку Вірджіла ван Дейка чого тільки варта. Та й персона головного тренера Франка де Бура викликає, м'яко кажучи, сумніви з приводу того, що Нідерланди зможуть високо забратися на Євро-2020, хоча...

6. БЕЛЬГІЯ

Нинішній склад збірної Бельгії багато хто з експертів нарікає не інакше, як «золотим поколінням», однак цим футболістам ще тільки належить виправдати такі аванси та виграти щось серйозне на міжнародній арені. Дійсно, у Роберто Мартінеса підібраний чудовий, причому вельми досвідчений колектив, де багато лідерів провели сезон-2020/21 на прекрасному рівні - чого варті тільки чудові виступи Ромелу Лукаку і Кевіна Де Брейне. З іншого боку, не можна не говорити про проблеми Едена Азара, який залишається важливою фігурою для бельгійців, але може стати одним з невдах Євро-2020, особливо якщо буде грати так, як останнім часом за «Реал».

5. АНГЛІЯ

Гарету Саутгейту три роки тому вдалося вивести «трьох левів» до півфіналу чемпіонату світу, і це є досить серйозним досягненням. За минулий час Англія, здається, стала тільки сильнішою, та й її лідери нині перебувають в розквіті сил, а багато молодих талантів, як Філ Фоден або Джейдон Санчо, вже зараз називаються майбутніми зірками світового футболу. Важливо й те, що футболісти «трьох левів» прекрасно знають один одного, так як мають можливість постійно перетинатися на полі - за кількістю «легіонерів» в заявці команди англійці виявилися останніми з усього трьома такими гравцями. Тому потенціал у Англії, як це нерідко буває напередодні великих турнірів, величезний, а ось чи зуміє Саутгейт нарешті прищепити команді той самий менталітет переможців, від якого часто дуже багато залежить - питання, можливо, ціною в «золото» на Євро-2020 .

4. ІСПАНІЯ

Збірна Іспанії - одна з найцікавіших команд, за якою обов'язково слід постежити на Євро-2020. Початковий підвищений інтерес до піренейців з'явився після рішення головного тренера команди Луїса Енріке не брати на континентальний чемпіонат жодного гравця «Реалу», навіть ключового ветерана і багаторічного лідера колективу Серхіо Рамоса. Ставка на інших гравців - це, безумовно, елемент ризику з боку Енріке, але фахівці вірять, що іспанцям по зубам вийти з групи і дійти до найбільш пізніх стадій на Євро-2020.

Напередодні стало відомо, що збірна Іспанії після того, як коронавірус підхопив Серхіо Бускетс, пішла всім складом на карантин. З Литвою контрольний матч зіграла молодіжна збірна і не залишила прибалтам шансів. Але на Євро-2020, сподіваємося, побачити справжню «Фурію Роху», яка напевно буде одним з головних фаворитів на перемогу в турнірі.

3. ПОРТУГАЛІЯ

Було б дивно, якби діючий чемпіон Європи не вважався одним з фаворитів нового розіграшу. Так, португальці здивували весь світ, коли змогли здолати Францію на домашньому для тієї Євро-2016, однак Кріштіану Роналду співтовариші заслужили той успіх. Футбол, який демонструє Португалія складно називати найбільш видовищним на континенті, але присутність в команді таких геніїв, як вже згадуваний Кріштіану Роналду, а також Бруну Фернандеш і Бернарду Сілва - це апріорі хороший заділ для успішного та, головне, тривалого турнірного шляху. Хоча стикатися зі складнощами піренейцям, на відміну від тієї ж Італії, доведеться з самого початку, адже вони потрапили у «групу смерті» з Францією, Німеччиною та Угорщиною.

2. НІМЕЧЧИНА

Майбутній чемпіонат Європи стане «лебединою піснею» для Йоахіма Льова на посаді головного тренера збірної Німеччини. Напевно коуч, який керував німецькою машиною протягом останніх 15 років, захоче піти на мажорній ноті. Він зробив дуже багато для футболу країни, в тому числі і виграв чемпіонат світу в 2014 році, а ось з першістю Європи у Льова поки не складалося - двічі Німеччина була «бронзовою» й одного разу «срібною», але все ніяк не добереться до заповітного «золота». Так що зараз вся надія на Нойєра, Кімміха, Крооса, Гнабрі, Мюллера і Гюндогана, яким час віддячити тренеру за довіру черговим важливим трофеєм.

На перемогу Німеччини у Favbet такий же коефіціент, як і на Іспанію - 7.50

Читайте також: Артем Федецький з'явився на малій батьківщині

1. ФРАНЦІЯ

Немає жодних сумнівів у тому, що збірна Франції є головним фаворитом Євро-2020. Після фантастичного виступу на чемпіонаті світу в 2018 році, коли «триколірні» стали кращою командою планети, а також виходу в фінал на Євро-2016, зараз настає хороший момент для тріумфу. Тим більше, що прецедент вже був в 1998 і 2000 роках, коли відразу після перемоги на чемпіонаті світу Франція слідом виграла й континентальну першість. Маючи в воротах Льоріса, в обороні Варана, Лангле, Павара, в півзахисті Погба і Канте, а в нападі Мбаппе та Грізманна - збірна Франції просто зобов'язана як мінімум виходити у фінал, а вже там, здається, Дідьє Дешам зуміє мотивувати їх на черговий тріумф.

Telegram Channel