Страви з кролика: як приготувати ніжне й дієтичне м’ясо - «Волинь» — незалежна громадсько–політична газета
Курси НБУ $ 26.70 € 31.46
Страви з кролика: як приготувати ніжне й дієтичне м’ясо

Просто і смачно!

Фото УНІАН.

Страви з кролика: як приготувати ніжне й дієтичне м’ясо

Воно чудово поєднається з овочами, різними спеціями та соусами

Страви з кролика є дуже смачними й одними із найлегших серед м'ясних. Кроляче м'ясо – ніжне і дієтичне, чудово підходить для запікання і тушкування. Наводимо кілька простих рецептів:

Кролик у сметанно-часниковому соусі

  • Кролик - 1 шт.
  • Сметана - 200 г
  • Цибуля ріпчаста - 2 шт.
  • Борошно - 4 ст.л.
  • Масло вершкове - 100 г
  • Лавровий лист - 2 шт.
  • Суміш перців - 1 ч.л.
  • Часник - 2-3 зубчики
  • Сіль - за смаком

Необхідно обробити кролячу тушку на невеликі шматки. Помити та осушити її. Посолити, поперчити й перемішати.

У сковороду викласти цибулю, обсмажити, помішуючи, до золотистого кольору 2-3 хвилини.

Цибулю дрібно нарізати. Часник розчавити в часничниці. Кожен шматок кролика обваляти в борошні.

Розігріти сковороду й додати рослинну олію, викласти м'ясо. Обсмажувати м'ясо з усіх боків, до золотистої скоринки 5-7 хвилин. Смажене м'ясо скласти в казанок.

У сковороду викласти цибулю, обсмажити, помішуючи, до золотистого кольору 2-3 хвилини.

Вилити у сковороду приблизно 2 склянки холодної кип'яченої води, перемішати. Залити м'ясо. Тушкувати на повільному вогні до готовності 30-40 хвилин.

Покласти лавровий лист, сметану, налити ще трохи води, щоб соус повністю покривав м'ясо. Тушкувати 10 хвилин, на маленькому вогні. Потім додати часник, перемішати й залишити кролика в сметанному соусі настоятися 10-15 хвилин.

Подати кролика з гарніром з картопляного пюре, гречаної каші, макаронів й обов'язково полити сметанним соусом.

Запечений у рукаві кролик

  • Кролик - 1 кг
  • Часник - 2 зубчики
  • Кмин - 0,5 ч. л.
  • Сіль - за смаком
  • Томатний сік - 200 мл
  • Цибулина - 1 шт.

Приготування маринаду. Цибулю нарізати кубиками, часник вичавити через прес або подрібнити на тертці. Змішати у рукаві томатний сік, цибулю, додати сіль і кмин, усе ретельно перемішати.

 

 М'ясо кролика ретельно помити й витерти паперовим рушником, після чого покласти в рукав до маринаду і перемішати. Відправити м'ясо у холодильник мінімум на півгодини.

Дістати рукав з холодильника, відправити в розігріту до 250°С духовку на 30-45 хвилин (залежно від розмірів тушки). Готового кролика викласти на тарілку й подавати гарячим.

Печеня з кролика

  • Кролик - 0,5 кг
  • Картопля - 0,5-0,6 кг
  • Морква - 2 шт.
  • Цибуля - 2-3 шт.
  • Сметана - 0,5 ст.
  • Томатна паста - 2 ст. л.
  • Масло - 50 г
  • Сіль - 1,5-2 ч. л.
  • Перець - 0,25 ч. л.
  • Лавровий лист - 1-2 шт.

Оброблену тушку кролика розрізати на шматки. Покласти в глибокий посуд і залити холодною водою, залишити на 20-30 хвилин. Воду слід періодично міняти, поки м'ясо не стане білим.

Цибулю нарізати кільцями. Моркву нарізати кружечками або скибочками. Картоплю почистити й нарізати великими шматками.

Вимочені шматки кролика натерти сіллю (0,5 чайної ложки) та перцем.

На сковороді розтопити вершкове масло. Викласти шматки кролика на сковороду. Обсмажувати кролика на сильному вогні, час від часу перевертаючи, до утворення рум'яної скоринки (приблизно 10 хвилин).

Перекласти кролика в каструлю з товстим дном або казан. Додати картоплю, моркву та цибулю. Перемішати. Потім додати томатну пасту, сметану, лавровий лист і знову перемішати.

Влити воду (приблизно 1 л). Довести до кипіння, зменшити вогонь до слабкого. Додати 1 чайну ложку солі й тушкувати під кришкою до готовності, приблизно 40-50 хвилин.

Під час подачі полити печеню з кролика підливою.

Читайте також: Які страви можна приготувати з горохом: смачні рецепти.