Курси НБУ $ 39.59 € 42.26
Які страви можна приготувати з горохом: смачні рецепти

Смакота з горохом!

Фото з відкритих джерел.

Які страви можна приготувати з горохом: смачні рецепти

«Росло, виросло, із кожуха вилізло, по руках покотилося, на зубах опинилося»

Горох здавна люблять і їдять у всьому світі, це надзвичайно корисний продукт! Щоб він частіше з’являвся у вашому раціоні (за відсутності протипоказань, звичайно), візьміть на замітку ці страви, смачні і прості в приготуванні

Смажені пиріжки з гороховою начинкою

Інгредієнти: 1 скл. теплої води, 2–3 скл. борошна, по 1 ч. л. цукру та солі, 1 пакетик сухих дріжджів, 1 цибулина, 250 г гороху, 4 ст. л. олії.

Приготування. Горох замочіть на ніч або хоча б на кілька годин, промийте та зваріть. Коли каша повністю розвариться, зцідіть зайву воду і дайте трохи охолонути. З просіяного борошна, води, солі, цукру та дріжджів замісіть м’яке еластичне тісто, наприкінці додайте 2 ст. л. олії і знову вимісіть, накрийте рушником і поставте в теплому місці, щоб піднялося. Цибулю почистіть, наріжте дрібно, обсмажте на олії до золотистого кольору, додайте у горох, посоліть до смаку і добре вимішайте. Тісто розділіть на маленькі кульки і розкладіть на присипаному борошном столі. Кожну кульку акуратно розтягніть руками у паляничку, загорніть у неї горохову начинку, щільно защипайте і сформуйте пиріжок. Обсмажуйте на пательні з олією до рум’яної скоринки з обох боків.

Котлети «Золотисті»

Інгредієнти: 400 г жовтого гороху, 100 г манної крупи, 1–2 цибулини, 2–3 ст. л. борошна, мелені сухарі, чорний мелений перець, сіль.

Приготування. Горох відварити до готовності. На відварі, що залишився, зварити манну кашу (на 250 мл відвару — 100 г крупи). Горох ретельно розім’яти на пюре, додати гарячу манку, борошно, підсмажену на олії цибулю, посолити, поперчити, добре вимішати — маса повинна бути густою. Формувати з цього «фаршу» овальні котлети, панірувати їх у сухарях і обсмажувати в олії з обох боків. Потому викласти на деко і запекти в духовці. Подавати гарячими, доповнивши тушкованими овочами чи салатом.

Горохово-картопляна запіканка із цибулею

Інгредієнти: горох, картопля, мелені сухарі, цибуля, олія, перець, сіль.

Приготування. Відварити горох до готовності, розім’яти до однорідної консистенції. Окремо приготувати картопляне пюре. Змішати горох із картоплею в рівних пропорціях, всипати трохи борошна, перемішати. Цибулю нарізати півкільцями й обсмажити на олії, посолити, поперчити. У форму для запікання, змащену олією і присипану сухарями, викласти пласт горохово–картопляного пюре, далі — шар смаженої цибулі, а зверху — знову пюре, розрівняти і запекти в розігрітій до середньої температури духовці до рум’яної скоринки, подавати гарячою.

 

 

 Читати також: Рецепти неймовірних котлет до посту

Закусочні «горішки»

Інгредієнти: 150 г гороху, по 60 г родзинок і волоських горіхів, 2–5 зерен кардамону, шафран.

Приготування. Горох відварити і розтовкти на пюре, всипати промиті й обсушені родзинки, мелені горіхи, кардамон, влити настій шафрану, попередньо запаривши його відваром гороху. Все перемішати. Сформувати з цієї маси кульки, обкачати їх у мелених горіхах. Можна також подавати закуску у вигляді паштету.

Фаріната з горохового борошна

Інгредієнти: 200 г горохового борошна, 400 мл води, 0,5 ч. л. солі, базилік до смаку, 3–4 ст. л. оливкової олії.

Приготування. Розчиніть у воді сіль. Поступово всипайте в рідину горохове борошно, ретельно розмішуючи. Додайте базилік і ще раз добре вимішайте. Готове тісто накрийте плівкою і залиште при кімнатній температурі на 1,5–2 години, щоб воно загусло (завдяки набуханню борошна у воді). Додайте в тісто половину оливкової олії і добре перемішайте. Другою половиною олії змастіть деко, вилийте на нього тісто і печіть у попередньо розігрітій до 220 градусів духовці протягом 20 хвилин. Фаріната готова, коли її краї стали золотистими.

Цей тонкий ароматний коржик смакуватиме із супом.

Telegram Channel