Курси НБУ $ 39.67 € 42.52
Принесіть двері  з камер сізо, де сидять Антоненко і Стерненко…

Волинь-нова

Принесіть двері з камер сізо, де сидять Антоненко і Стерненко…

Шановні українці, ви знаєте, як виглядає цинізм і лицемірство в стінах цього парламенту?

Це коли в тебе в країні катастрофічна ситуація із захворюваністю на СOVID, від якого щоденно вмирає більш ніж 300 людей. І вакцина закінчиться, до слова, на днях. Лицемірство — це коли в тебе в країні провал судової реформи. Портнови і Вовки торжествують, а Президент Зеленський цементує недоторканність мафії в мантіях. Це коли в тебе в країні діра в бюджеті, а переговори з МВФ зірвано. І це коли у нас сьомий рік війни, а у них, розумієте, двері. Але всі ці питання не стали причиною нашого позачергового засідання. Причиною стали розмальовані двері, з якими носяться по всій країні і пробують розказати, що це головна проблема.

Лицемірство — це коли в тебе в країні провал судової реформи. Портнови і Вовки торжествують, а Президент Зеленський цементує недоторканність мафії в мантіях.

Проте, шановні колеги, це означає лише одне: ці двері і те, що ви з ними носитеся, — це страх перед вулицею, перед людьми, і це бажання закрити всім роти. Я хочу сказати, що цього зробити не вдасться. Розумієте, що на попередні багатотисячні мітинги реакції було нуль, хоча вулиця волає про відсутність справедливості, але Президент ніби набрав води в рот і каже, що нічого не відбувається. А що робити людям, коли немає відповіді? Правильно, розігрувати спектакль і зміщувати акценти, ну тому, що так вигідно. І ви бачили, як режим цілий тиждень, а навіть більше в медіапросторі не обговорював абсолютно нічого, крім просто бісових дверей.

Але я також скажу, що ми не дамо поставити знак дорівнює між мирними протестами і фашизмом. Кожен, хто слідкував за акцією, бачив, що свастика з’явилася після закінчення акції. Вона завершилась о 20.49, а справу відкрили о 20.12. Блискавична робота. Ґратулюю. Але коли мова йде про полювання на активістів, а не боротьбу з мусорською державою.

Реклама Google

Я хочу сказати, що якщо ви вже заговорили про двері, то принесіть із собою двері з Переяславського відділу поліції, де п’яні менти вбили п’ятирічного Кирила. Якщо ви вже заговорили про двері, то принесіть із собою протигаз, схожий на цей, який одягнули на українку і ґвалтували її цілу ніч у відділку поліції. Це вас не стурбувало. Зрештою, принесіть двері з камери сізо, де сидить Андрій Антоненко, з камери сізо, де сидить Сергій Стерненко, поки триває апеляція в політично мотивованій справі. Ця постанова — цинізм і ганьба.

Роман ЛОЗИНСЬКИЙ, народний депутат України, фракція «Голос».

Читайте також: Вбивця 16-літньої Каті Литкіної не попросив вибачення у її рідних і після вироку суду

Telegram Channel