Курси НБУ $ 39.60 € 42.28
Влада з окупантами бореться «занепокоєнням», а з активістами — кримінальними справами

Носяться з розмальованими дверима Зеленського, як з писаною торбою. Щоб полякати обивателя «клятими бандерівцями»,  їх притягнули навіть на ток-шоу «Право на владу», яке веде на каналі Коломойського «1+1» Наталія Мосейчук.

Фото із сайту tsn.ua.

Влада з окупантами бореться «занепокоєнням», а з активістами — кримінальними справами

У Зеленського наробили неабиякого галасу через його розмальовані двері, але не помічають дійсно пекучих проблем, на які вказують активісти

Верховна Рада ухвалила постанову, в якій засудила учасників акції протесту біля будівлі Офісу Зеленського 20 березня, коли розмалювали стіни президентського приміщення і побили шибки у вхідних дверях.

Автори постанови — фракція «Слуга народу» майже в повному складі. У пояснювальній записці вони вказали на «принципову позицію Верховної Ради України щодо неприпустимості насильства і наруги над державними символами». Цією постановою парламент доручив силовикам розслідувати подію і дізнатись, «чи не брали участі в цих подіях і чи не організовували їх представники будь–яких політичних партій».

Коментарі:

Ірина ГЕРАЩЕНКО, народний депутат від фракції «Європейська Солідарність»:

«Одне з найганебніших засідань Верховної Ради. Вперше український парламент деградував настільки, що кілька годин обговорював двері Зеленського, прирівнявши їх до «державних символів»… Деградує монобільшість, яка замість розглянути ковідну катастрофу, в найкращих традиціях Держдуми, засудила мітингувальників… Ми стрімко перетворюємося на Білорусь, влада вже засуджує мітинги і садить мітингувальників під домашній арешт. Слуги не помічають, як в праведному гніві «захисту Зеленського» вони посилюють поліцейську державу, створюють монстрів МВС, СБУ, ДБР, які давно стали державою в державі. Офіційні інституції руйнуються. Відповідальність за це на Зеленському, монобільшості і виборцях, які обрали ось ці нові обличчя. Які сакралізують двері і забувають про країну».

Соломія БОБРОВСЬКА, народний депутат від фракції «Голос»:

«Монобільшість+ злякалася фаєрів та розмальованих дверей. 237 нардепів проголосували за постанову, що засуджує акцію протесту на Банковій в день народження Сергія Стерненка. І завдання СБУ, Національній поліції та ДБР «нарізали» такі, наче це розслідування століття. Сьогодні ж парламент й засудив російську агресію на Сході. От тільки з окупантами борються лише «обуренням» і «занепокоєнням», а з протестувальниками — кримінальними справами і недолугими, примітивними звинуваченнями в суді.

Український парламент деградував настільки, що кілька годин обговорював двері Зеленського, прирівнявши їх до «державних символів»…

Мені дуже прикро, що рівень парламенту 9 скликання скотився до рівня мандруючих дверей ОП. І ще: наратив «проти вандалізму» любили використовувати у 2013 році на Антимайдані. Серед прихильників Януковича якраз ширилась теза «який гарний Київ зруйнували». Отакі важливі вікна та фасади».

Василь КІТ.

Читайте також: Зеленський скасував указ Януковича про призначення Тупицького суддею КСУ


Передрук або відтворення у будь-якій формі цього матеріалу без письмової згоди volyn.com.ua заборонено.

Telegram Channel