Курси НБУ $ 39.47 € 42.18
85-річна бабуся віддала шахраєві 4 тисячі доларів на «лікування» внука

Будьте обережні: шахраї вже дзвонять до вас.

Фото із сайту chas.cu.ua.

85-річна бабуся віддала шахраєві 4 тисячі доларів на «лікування» внука

Поліцейські встановлюють телефонних аферистів, які ошукали подружжя пенсіонерів у Рівному

Заплаканий голос нібито внука у слухавці стаціонарного телефону старенька рівнянка почула в обідню пору. Хлопець скаржився, що потрапив у ДТП, а інший чоловік, представившись медичним працівником, повідомив про лікування, яке можна провести лише у Полтаві, однак це не дешево – вісім тисяч доларів. Перелякана жінка запевнила, що таких коштів не має, тоді їй озвучили мінімальну суму – хоча б дві тисячі. Забрати їх разом із заявою зможе посередник, який зараз перебуває у Рівному. 

Якщо до вас надходять подібні дзвінки – негайно зателефонуйте родичу, про якого йде мова, або повідомте на спецлінію 102, щоб перевірити інформацію.  

Через деякий час у двері справді постукав чоловік, якому господиня віддала заощадження із заявою про їх передачу на лікування. Псевдовнук подзвонив за кілька хвилин і сказав, що грошей недостатньо. Бабуся позичила ще дві тисячі доларів, які знову ж віддала невідомому! Лише після цього сконтактувала із внуком, який також проживає у Рівному. Тоді й з’ясувалося, що жінку ошукали.

Правоохоронці звертаються до громадян: якщо до вас надходять подібні дзвінки – негайно зателефонуйте родичу, про якого йде мова, або повідомте на спецлінію 102, щоб перевірити інформацію.

Мирослава СЛИВА

Реклама Google

Читайте також: Суд Рівненщини ухвалив вирок трьом бурштинокопачам.


Передрук або відтворення у будь-якій формі цього матеріалу без письмової згоди volyn.com.ua заборонено.

Telegram Channel