Курси НБУ $ 39.79 € 42.38
Порошенко з волонтерами придбали повний комплекс оптичної розвідки для 10-ї ОГШБр

Волинь-нова

Порошенко з волонтерами придбали повний комплекс оптичної розвідки для 10-ї ОГШБр

Далі планують оснастити ще одну бригаду

10 Окрема Гірсько-Штурмова бригада найближчими днями отримає повний комплекс оптичної розвідки і відеоспостереження. Про це повідомив п’ятий Президент, лідер партії «Європейська Солідарність» Петро Порошенко. Він зазначив, що це дозволить завершити створення об’єднаного бригадного комплексу відеоспостереження.

 

 

«Тиждень тому ми поставили у 10-ку, у 108 батальйон комплект відеоспостереження для батальйону», – нагадав Петро Порошенко.

Він розповів, що тоді активісти ГО «Справа Громад» спільно з українцями шляхом краудфандингу всього за два дні зібрали необхідні кошти й придбали вкрай важливе обладнання для українських військових. «Ви неймовірні, тому що ви зібрали повний обсяг коштів за два дні. Майже дві тисячі українців за два дні забезпечили батальйон системою відеоспостереження», – сказав він.

Петро Порошенко на передовій, 28 травня 2021 року, 10 ОГШБ.
Петро Порошенко на передовій, 28 травня 2021 року, 10 ОГШБ.

  Петро Порошенко зазначив, що ініціатори запропонували окрім батальйонних комплексів встановити ще й бригадну систему, і об’єднати їх.  

Петро Порошенко зазначив, що ініціатори запропонували окрім батальйонних комплексів встановити ще й бригадну систему, і об’єднати їх.  

«Ми замахнулися ще далі і сказали, що ми створюємо абсолютно сучасний, НАТОвського стандарту комплекс для всієї бригади. Він був набагато дорожчий – більше 730 тисяч гривень. І тоді ми домовилися, що ви збираєте, і мій Фонд також до цього долучиться», – розповів Петро Порошенко.

П’ятий Президент України повідомив, що як він і обіцяв, Фонд перерахував половину суми для закупівлі бригадного комплекту.

«Але сталося диво, бо сьогодні і ви вже зібрали вже більше 400 тисяч гривень», – зазначив Петро Порошенко.

 

 Лідер партії підкреслив, що все обладнання, яке передане у 10 ОГШБр, буде поставлено на озброєння і залишиться працювати у зоні проведення бойових дій після ротації підрозділів.

«Я хочу наголосити – в 10-у бригаду, а також для інших бригад, які будуть заміщувати 10-ку на дуже напруженій дільниці Зайцево – Шуми. Буде стояти система, яка буде рятувати життя наших воїнів і знищувати ворогів», – наголосив він.

Читайте також у нас: Порошенко в річницю безвізу: це історія успіху України, символ прощання із «совком».

«Це наша з вами спільна праця», – підкреслив Петро Порошенко.

Він відзначив, що допомога армії на цьому не завершується: «Ще одна приємна новина – коли ми закінчимо постачання в 10-ку, ми беремо іншу бригаду. Найближчим часом ви почуєте, яку».

«І так само будемо захищати наших воїнів. Так само будемо боронити українську землю, як ми це робили в 2014, 2015 роках. Волонтери і добровольці в умовах не зовсім ефективних дій влади будуть робити свою справу разом», – сказав Петро Порошенко. 

Як відомо, 27 травня Петро Порошенко під час поїздки на Донеччину передав 10-й окремій гірсько-штурмовій бригаді комплект відеоспостереження.

«На кожному взводно-опорному пункті, на ротному опорному пункті виставляються різні види камер. Є і нічне бачення, є і дальність. Не будемо розкривати, на скільки кілометрів, але на багато кілометрів. Командир, починаючи від взводу і закінчуючи батальйоном, а ми і до бригади дійдемо, мають абсолютно цілісну картину. Вже не треба спостерігачу підніматися вгору. Не треба ставати мішенню для російських снайперів. Постійно йде цілодобова фіксація руху ворожих сил по той бік фронту», – пояснював Петро Порошенко.

Ще один комплект відеоспостереження та оптичної розвідки для батальйону 10 ОГШБр був придбаний на початку червня. Як розповів Петро Порошенко, активісти ГО «Справа Громад» спільно з українцями шляхом краудфандингу всього за два дні зібрали кошти й придбали вкрай важливе обладнання для українських військових.

Telegram Channel