Курси НБУ $ 39.67 € 42.52
Кому пророкує перемогу волинський вухастик у матчі наших суперників: Австрія – Північна Македонія

Суперники збірної України на груповому етапі чемпіонату Європи – команди Австрії та Північної Македонії – зустрінуться у поєдинку 1-го туру квартету C.

Фото із сайту football24.ua.

Кому пророкує перемогу волинський вухастик у матчі наших суперників: Австрія – Північна Македонія

Погодьтеся, спостерігати за Євро-2020 цікавіше в компанії нашого редакційного кролика

Суперники збірної України на груповому етапі чемпіонату Європи-2020 – команди Австрії та Північної Македонії – зустрінуться вже сьогодні у поєдинку 1-го туру квартету C.

Австрія – Північна Македонія

13 червня, 19:00. Бухарест, Арена Націонал

Головний арбітр: Андреас Екберг (Швеція)

Прогноз нашого вухастого мольфара

Уже третій день Євро наш маленький прогнозист робить вдалі та сміливі прогнози. Є у нього думка і стосовно цього матчу. Редакційний кріль газети «Волинь-нова» зробив вивірений прогноз. Подробиці – у нашому відео:

Старт перегонам за путівки до плей-офф від групи C дадуть у столиці Румунії. Австрійці там поміряються силами з македонцями втретє за останні два роки. Жереб звів ці національні команди ще на стадії кваліфікації до Євро-2020. Тоді обидві збірні потрапили до компанії з Польщею і солідно відстали від «Кадри». Проте, альпійці двічі обіграли Північну Македонію (4:1, 2:1) та спокійно фінішували другими.

У кваліфікації Євро-2020 австрійці двічі обіграли Північну Македонію – 4:1 і 2:1.

Та з того часу чимало води упливло. Для початку балканці видали серію із 8-ми матчів без поразок після другого фіаско з Австрією. Узятий підопічними Ігора Ангеловскі темп ледь не дозволив піднятися у дивізіон B Ліги націй УЄФА. А виїзна перемога над Німеччиною у відборі до ЧС-2022 яскраво засвідчила глибоку кризу Бундестім і солідний прогрес македонців водночас. Головне – через сито плей-офф Ліги націй вони таки пробилися на прем'єрний Єврофорум.

Спочивати на лаврах Північна Македонія, вочевидь, не збирається. На відміну від трьох інших команд квартету, на «червоних левів» не тисне відповідальність за результат. На батьківщині вони вже стали героями. Тепер македонці можуть грати для власного задоволення. Просто ветеран Горан Пандєв отримав нагоду красиво завершити кар'єру, а молодий Еліф Ельмас – розширити коло поціновувачів свого таланту на весь континент.

Натомість Австрія, попри зірковий склад, нездоланним бар'єром не виглядає навіть для Північної Македонії. Альпійці втретє вийшли на чемпіонат Європи, але досі не знали там смаку перемог. Розсип сильних виконавців наразі не стала запорукою стабільних результатів національної команди. Ось і в шести останніх матчах австрійці здобули лише одну перемогу, та й ту – вольову над Фарерами (3:1). А нічиї зі Словаччиною і Шотландією, а також розгром від Данії у відборі на Мундіаль наштовхують на думки про новий провал покоління зірок.

Цікаві факти

= збірна Австрії не перемагала на великих турнірах із 1990 року;

= Північна Македонія стала 35-ю збірною, що пробилася на чемпіонат Європи;

= австрієць Арнаутовіч і македонець Пандєв разом виступали за міланський Інтер у тріумфальному сезоні 2009/10.

Орієнтовні склади команд

Австрія: Бахманн – Лайнер, Драговіч, Хінтереггер, Ульмер – Лаймер, К. Шлагер – Забітцер, Баумгартлінгер, Алаба – Арнаутовіч

Північна Македонія: Дімітрієвскі – С. Рістовскі, Велкоскі, Мусліу – Ніколов, Барді, Адемі, Аліоскі – Ельмас – Пандєв, Трайковскі

Слова перед матчем:

Франко Фода: «Ми знаємо сильні сторони македонців. Потрібно обережніше грати в позиційній атаці, не можна просто втрачати м'яч. Розуміємо, що будемо володіти м'ячем більше за суперника, тому треба його передавати від одного до іншого швидше і бути напоготові в плані оборони, щоб не допустити контратак».

Ігор Ангеловскі: «Я думаю, що чимало змінилося з тих пір, як ми провели ті два відбіркових матчі. Якщо не помиляюсь, вони були зіграні два роки тому, і за цей час наша національна збірна зростала від одного матчу до іншого, демонструвала кращий футбол. Гравці вдосконалювались у кожному матчі. Тому цього разу все буде зовсім не так, як у тій кваліфікації».

Читайте також у нас: «Волинський кріль-прогнозист знову не помилився: «Червоні дияволи» таки відправили збірну Росії до пекла (Відео)​».

Telegram Channel