Курси НБУ $ 39.57 € 42.16
У волинському селі на території ліцею висадили сквер павловній

Цей проєкт розрахований на 10 років.

Фото зі сторінки Луцької РДА у Facebook.

У волинському селі на території ліцею висадили сквер павловній

Сквер буде базою практичного дослідництва для учнів шкільних лісництв усієї області

Разом із вихованцями шкільного лісництва, яке діє при ліцеї та вчителями навчального-закладу у висадженні унікальної рослини взяли участь голова районної ради Олександр Омельчук, його радник Юрій Ройко, заступник голови райдержадміністрації Валентина Рижук, директор еколого-натуралістичного центру Валентина Остапчук, голова Городищенської громади Світланою Соколюк, інформує Луцька РДА.

Як розповіла директорка Волинського обласного еколого-натуралістичного центру Валентина Остапчук сквер, де висадили два десятка саджанців павловній, буде базою практичного дослідництва для учнів шкільних лісництв усієї області.

Діти будуть доглядати та досліджувати за насадженнями, а навчальний заклад та громада отримає прекрасну естетичну насолоду від павловній.

Діти будуть доглядати та досліджувати за насадженнями, а навчальний заклад та громада отримає прекрасну естетичну насолоду від павловній. Цей проєкт розрахований на 10 років. Через цей час дерева виростуть і можуть послужити хорошу справу для закладу чи громади.

До слова, павловнія – високопродуктивне дерево як будівельний матеріал: із неї роблять меблі, човни, спортивний інвентар. Крім того, листя в діаметрі сягає 75 сантиментів і вважається справжньою фабрикою кисню. Науковці переконанні, що вирощування цього дерева вирішить енергетичну кризу в Україні.

Telegram Channel