Курси НБУ $ 39.67 € 42.52
Свято футболу: у битві гігантів зійдуться Франція та Німеччина (Анонс, відео)

Від "ле бльо" в першому матчі чекають не стільки перемоги за будь-яку ціну, як підтвердження готовності стати чемпіонами.

Фото із сайту football24.ua.

Свято футболу: у битві гігантів зійдуться Франція та Німеччина (Анонс, відео)

У центральному матчі першого туру Євро-2020 зустрінуться два останні чемпіони світу

Найгучніша вивіска групового етапу Євро. Матч важливий, але не вирішальний. Франція та Німеччина за умовчуванням повинні виходити у плей-офф – останнє місце в групі приготоване для Угорщини. Обидві команди вийдуть на пік під ключові стадії турніру. Перед першим туром значно більший тиск на Бундестім, пише Футбол24.

Прогноз нашого вухастого мольфара

Усім би таку впевненість та наполеглевість - наш редакційний кролик «Газети Волинь» не втомлюється робити сміливі та рішучі прогнози. З нами футбол дивитись цікавіше. Дізнавайтесь переможця гри у нашому відео.

Йоахім Льов за останні три роки витримав кілотонни критики та бруду.

Йоахім Льов за останні три роки витримав кілотонни критики та бруду. Він пообіцяв провести зміну поколінь і перебудувати гру збірної. Йогі не соромився різких непопулярних рішень – як от відмова від Мюллєра, Хуммельса та Боатенга чи перехід на схему з трьома центрбеками. Все це супроводжувалося провалами: жах у першій Лізі націй, ганебний розгром від Іспанії.

Льова критикували всі і кожен, інтерес до збірної впав. Єдиним правильним рішенням була відставка. Тренер оголосив, що йде після чемпіонату Європи, і тим самим розрядив обстановку. Тепер всі просто бажають Йогі красивого прощання. Однак невиразний футбол з противною багатьом схемою 3-4-3 залишився.

Реклама Google

Льов вперто продовжує ставити на неї. Зокрема, така формація очікується сьогодні. Якщо вона призведе до чергового фіаско, підніметься нова хвиля осуду. До всього Німеччина грає вдома, що підвищує рівень відповідальності. Поразку від Франції на Альянц Арені важко буде перекрити чимось іншим, крім фіналу. Бундестім не має права стартувати з поразки.

Інша справа Франція, яка вважається головним фаворитом Євро-2020. Від «ле бльо» в першому матчі чекають не стільки перемоги за будь-яку ціну, як підтвердження готовності стати чемпіонами. Ігрового підтвердження: що Бензема добре інтегрувався, що проблеми з реалізацією вирішені, що ромб в центрі поля зручний та ефективний.

Французи після тріумфального ЧС-2018 програли лише два офіційні матчі. Це та ж команда, яка брала Мундіаль. Навіть ще зіграніша та варіативніша. І така ж прагматична. У березні збірна України зупинила цю машину, але німці такий автобус не паркуватимуть і будуть вразливішими. Розбита оборона Бундестім страждала з македонцями, а тут Грізманн, Погба, Бензема та Мбаппе.

Кіліан минулого тижня трішки скаламутив воду агресивною реакцією на слова Жиру. Олів'є весь сезон просидів у запасі Челсі, а в збірній місце в основі довелося віддати Бензема. Коли Жиру все ж отримав шанс від Дідьє Дешама, йому здалося, що партнери увімкнули ігнор. Публічні претензії дуже гостро сприйняв Мбаппе, який поривався навіть організувати пресконференцію. У підсумку конфлікт нібито зам'яли (Жиру перепросив), але осад залишився.

Орієнтовні склади команд

Франція: Льоріс – Павар, Варан, Кімпембе, Ернандес – Погба, Канте, Рабйо – Грізманн – Бензема, Мбаппе.

Німеччина: Нойєр – Гінтер, Хуммельс, Рюдігер – Кімміх, Гюндоган, Кроос, Гозенс – Хаверц, Гнабрі, Мюллєр.

Стартові склади спрогнозувати досить легко. Дідьє Дешам повідомив про готовність всіх футболістів на 100%. Пошкодження Бензема та Грізманна виявилися не серйозними. Сюрпризів у Франції бути не повинно.

Йоахім Льов може здивувати, але все (і частково сам Йогі) вказує на те, що Бундестім скопіює склад зі спарингу проти Латвії. Кімміх погодився зміститися на проблемний правий фланг. Повернені в збірну Хуммельс і Мюллєр обов'язково мають бути в старті. В атаці не буде яскраво вираженого форварда: Гнабрі, Мюллєр і Хаверц (Вернер, Сане) постійно обмінюватимуться позиціями.

Telegram Channel