Курси НБУ $ 39.59 € 42.26
Марія Іонова: більшість журналістів «1+1» є заручниками Коломойського і темників з Офісу Зеленського

Марія Іонова.

Фото ЄС.

Марія Іонова: більшість журналістів «1+1» є заручниками Коломойського і темників з Офісу Зеленського

Олігарх Коломойський є головним обличчям корупції в Україні, яка заважає нашій державі рухатися шляхом євроатлантичної інтеграції

Про це в коментарі журналістам заявила народна депутатка з фракції «Європейська Солідарність» Марія Іонова. Вона також наголосила, що Коломойський як співвласник телеканалу «1+1» разом із Медведчуком фактично тримає в заручниках журналістів і змушує медіа виконувати роль інформаційних кілерів на замовлення Офісу президента.    

Вона нагадала, що відповідно до журналістських розслідувань 41 мільйон доларів з коштів Приватбанку були переказані на «95 квартал».

«Заява президента США за підсумками саміту НАТО –  це чіткий сигнал українській владі, чому ми досі не отримали ПДЧ. Кодове слово цьому – корупція. Звичайно, для США обличчям цієї корупції є Коломойський, тому що він зробив злочинні фінансові маніпуляції не тільки на території України, але він вважається і міжнародним корупціонером. За що США наклали на нього санкції», – нагадала Іонова.

«Прикро, що президент Зеленський є адвокатом Коломойського і захищає його як від міжнародної, так і української Феміди. І ми бачимо, як Коломойський уникає цієї відповідальності. Це сталося тому, що Коломойський забезпечив президентство Зеленського, він є його «хрещеним батьком», – зауважила депутатка.

Вона нагадала, що відповідно до журналістських розслідувань 41 мільйон доларів з коштів Приватбанку були переказані на «95 квартал».

«Це частина з 5 мільярдів, які були вкрадені з ПриватБанку. І зараз оплачують це все це громадяни України. Кожен місяць держава має сплачувати за те, що вкрав Коломойський», – наголошує Іонова.

«1+1», на жаль, зіграв головну медійну роль в інформаційному кілерстві і чорному піарі проти опонентів Зеленського, Петра Порошенка і проти нашої команди. Головні бенефіціари цього каналу – Коломойський, Медведчук і Суркіс», – нагадала Марія Іонова.

«Це медіакілерство триває. Чомусь журналісти не запитують Зеленського, а хто зараз звільняє заручників, хто ці заручники, чи працюють з родинами заручників, коли буде наступне звільнення? І це такі болючі теми, які турбують всіх громадян нашої країни», – вважає Іонова.

Вона також зауважила, що журналісти каналу «1+1» є жертвами темників Офісу Президента. «Ми розуміємо, що вони сумлінно роблять свою роботу. У нас більше претензій до власників каналу «1+1», до ведучої Мосійчук. Скабейчук – так її почали люди називати. І тому ми вимагаємо вибачення від цих людей», – говорить Марія Іонова.

Депутатка нагадала, що менеджмент телеканалу не вперше підставляє своїх журналістів.

Читайте також у нас: Твіт Зеленського про членство в НАТО: міжнародні видання про скандал.

«Ми пам’ятаємо, не вперше вони вибачалися за брехню. Ми не хотіли би, щоб це повторювалося, тому що наразі перед країною інші виклики. Війна, Північний потік-2, НАТО, звільнення заручників – для нас ці теми важливі. Ми вимагаємо, щоб ми об’єднувалися і працювали спільно для того, щоб не відбулося русифікації-білорусифікації нашої країни. І Зеленський має усвідомити, що, переслідуючи державницьку опозицію, він програє. Тому що ворогом є Путін і Кремль», – резюмує Марія Іонова.

Як зауважили журналісти, у своїй заяві телеканал «1+1» поширив принаймні два відверті фейки. Перший – щодо набуття Віктором Медведчуком та його дружиною Оксаною Марченко права власності на частку у телеканалах Коломойського. Медведчук став співвласником «1+1» ще у 2012 році.

Другий фейк пов’язаний зі створенням так званого «медіахолдингу» Медведчука-Козака. Він був створений після продажу телеканалу ZIK попереднім власником у червні 2019 року, тобто це відбулося вже за каденції Володимира Зеленського.  

Джерело: Європейська солідарність.
Telegram Channel