Курси НБУ $ 39.23 € 42.44
У Польщі частково знищені ягідні плантації

Зате насадження лохини майже не постраждали.

Фото agronews.ua.

У Польщі частково знищені ягідні плантації

Весняні заморозки в Польщі пошкодили врожай червоних порічок, ожини та черешні

Весняні заморозки в Польщі пошкодили врожай червоних порічок, ожини та черешні, але виробники лохини прогнозують гарний урожай цієї ягоди в 2021 році. Про це повідомляє FreshPlaza, пише agronews.ua.

У травні цього року в Польщі спостерігалися низькі температури – близько 8-15 оC, тому сезон розпочнеться пізніше, ніж минулоріч.

«Деякі ділянки наших ягідних плантацій знищили заморозки. Так, на насадженнях червоних порічок я помітила, що ягід на гронах не так багато, як минуло річ. Причиною цього можуть бути заморозки, які трапилися в Польщі під час цвітіння. При цьому насадження лохини майже не постраждали, тому ми не боїмося втрати врожаю цієї ягоди в сезоні 2020/21 рр», – зазначила менеджер з продажу компанії Fruit-Group Емілія Левандовська.

За словами Емілії Левандської, у травні цього року в Польщі спостерігалися низькі температури – близько 8-15 оC, тому сезон розпочнеться пізніше, ніж минулоріч. Пізній вегетаційний період характерний для більшості фруктів і ягід, зокрема для лохини, червоних порічок, вишні, сливи та яблук.

Telegram Channel