Курси НБУ $ 39.67 € 42.52
Як краще вирішувати проблеми району

Розширився район – збільшилося проблем.

Фото з відкритих джерел.

Як краще вирішувати проблеми району

У Володимир – Волинському районі створили Координаційну раду з питань місцевого самоврядування при голові Володимир – Волинської районної ради.

В укрупненому Володимир – Волинському районі чимало невирішених питань. Сьогодні гостро стоїть проблема з бюджетом району, з утриманням комунального медичного підприємства, дорогами, залученням інвесторів.  Виникають питання соціального захисту, розвитку спортивної інфраструктури. Є заборгованість заробітної плани техпрацівникам деяких навчальних закладів, передачі земель, які перебувають у віданні Міністерства оборони України. До позитиву можна віднести  діяльність  комунального підприємства «Володимир-Волинський районний центр підготовки територіальної оборони», аналогів якому немає в Україні. Але дуже важливо нарощувати його потужність через співпрацю з депутатами  обласної ради та територіальними громадами.

Реклама Google

Завдання цієї структури також – готувати пропозиції щодо вдосконалення законів, які регулюють діяльність органів місцевого самоврядування, координувати діяльність Володимир – Волинського району з Всеукраїнськими асоціаціями місцевого самоврядування.

 Є ряд інших нагальних проблем, які можна вирішувати шляхом координування дій різних рівнів і гілок влади. Саме це стало визначальним  у намірах створити Координаційну раду з питань місцевого самоврядування при голові Володимир – Волинської ради. Завдання цієї структури також – готувати пропозиції щодо вдосконалення законів, які регулюють діяльність органів місцевого самоврядування, координувати діяльність Володимир – Волинського району з Всеукраїнськими асоціаціями місцевого самоврядування.

 Про доцільність її створення на організаційній нараді говорили голови райради і райдержадміністрації Віктор Хиць , Юрій Лобач, мери міст Нововолинська,  Володимир – Волинського Борис Карпус та Ігор Пальонка.

 На нараді було обговорено й схвалено положення про Координаційну раду та склад її членів. У ній працюватимуть, окрім керівників району, депутати Волинської обласної ради від округу №19, голови 11 територіальних громад району. На найближчій сесії Володимир – Волинської районної ради ці документи будуть затверджені.

Алла Лісова

Читайте також: У княжому місті буде територіальна оборонаhttps://www.volyn.com.ua/news/176153-u-kniazhomu-misti-bude-terytorialna-oborona

 

Telegram Channel