Курси НБУ $ 38.97 € 42.45
Колесо лісовоза вбило людину на Рівненщині. Рідні розповіли, як це сталось (Відео)

Тривають слідчі дії.

Скріншот з відео.

Колесо лісовоза вбило людину на Рівненщині. Рідні розповіли, як це сталось (Відео)

У місті Березне чоловіку відірвало руку частиною колеса від лісовоза

Він у цей час йшов тротуаром поряд із домом. Травмований помер у лікарні. Його сестра розповіла, що відбулось у перші хвилини після удару. Керівник фірми та водій приходили висловити співчуття та пообіцяти підтримку, розповів брат загиблого.

17 червня чоловік йшов вулицею Корецькою до свого брата. В цю мить у вантажного автомобіля з протилежного боку дороги вистрілило колесо. Металевий обід відлетів у пішохода та відірвав йому руку.

Від удару чоловік впав на сітку. Рятувати його кинулася сестра, вона працює медсестрою.

40-річний місцевий кермувальник вантажівки за результатами огляду був тверезий.

«Якби я й не знала, я робила би все, що в мене, я така, що треба – я допоможу. Він падав, окрім того, що йому відрізало пів руки до ліктьового суглоба, йому побило всю частину праву, і плюс до того великий сильний удар – і в сітку його голова», – розповіла сестра загиблого Галина Фінчук.

Від свого будинку чоловік відійшов на кілька десятків метрів. Наприкінці червня 2021-го Василю мало виповнитися 46 років. Він був найстаршим з-поміж п'яти дітей. Після розлучення жив з матір'ю-пенсіонеркою. У нього лишилася донька.

«Так гепнуло, що я думала, що зірвалося хтозна-що», – каже сусідка загиблого Галина Ярмалка.

«Від моменту травматичної ампутації кінцівки до моменту накладання джгута медсестрою пройшло десь орієнтовно п'ять хвилин. За п'ять хвилин там пошкоджені дуже крупні артеріальні стовбури. І за п'ять хвилин втрачається такий об'єм крові циркулюючий, який неодмінно призводить до зупинки серцевої діяльності», – розповів заступник директора центру екстреної меддопомоги Олег Ушкевич.

Вулицею постійно їздять лісовози – кажуть родичі загиблого. За пів години на місці події журналісти Суспільного помітили пів десятка таких.

«УРАЛ», в якого вистрілило колесо, зараз стоїть на поліцейському спецмайданчику. Належить авто спеціалізованому виробничому сільськогосподарському кооперативу «Агроліс».

«От мені цікаво, чи надовго та машина буде там стояти там. І коли вона знову поїде різати ліс і вбивати людей? Підприємство, як правило, скине на водія. Бо водій – він і механік, він технолог, він і вантажник. Такі машини, я вважаю, взагалі не можна, щоб їздили. Їм треба постійна перевірка, техогляди. Це одна людина, а ще буде», – говорить брат загиблого Петро Котелюх.

Керівник фірми та водій приходили висловити співчуття та пообіцяти підтримку – каже брат загиблого. А от спілкуватися з журналістами не забажали.

Охоронець підприємства пояснив, що на місці з керівництва нікого немає, а він у питаннях стану вантажівок некомпетентний.

– Все начальство в лісі. Мені передзвонили тільки що, сказали, що все начальство в лісі. Я вам нічого не можу сказати.

– А ці лісовози у вас, вони якийсь техогляд проходять?, – запитують журналісти.

– Я вам не можу сказати. Я тут охоронець, я тут працюю пару місяців, я вам не можу сказати про це, – каже охоронець Анатолій.

За фактом смертельної аварії поліція відкрила кримінальне провадження. За інформацією правоохоронців, 40-річний місцевий кермувальник вантажівки за результатами огляду був тверезий.

«На даний час слідчим управлінням Головного управління Національної поліції проводиться досудове розслідування в кримінальному провадженні. Зловмиснику, в разі встановлення всіх обставин у кримінальному провадженні, загрожує покарання до восьми років позбавлення волі», – говорить заступник начальника відділення поліції м.Березне Віталій Штемпель.

Хто нестиме відповідальність, – водій чи механік, який випустив машину, – будуть встановлювати в ході досудового розслідування, – сказав поліцейський.

 

Telegram Channel