Курси НБУ $ 39.47 € 42.18
Чи приватизують комунальні об’єкти в приєднаних до Луцька селах

Залишать у власності села чи приватизують?

Фото ІА Волинські новини.

Чи приватизують комунальні об’єкти в приєднаних до Луцька селах

Після приєднання до Луцька навколишніх сіл, комунальним майном почала розпоряджатися Луцька міська рада

Нині його розподіляють між підрозділами й управліннями. Чимало об’єктів перебувають у неналежному стані. А більшість майна, яке не використовується у приєднаних селах – комерційно непривабливе.

Про це йшлося під час засідання комісії міськради з питань комунального майна та приватизації, пишет ІА Волинські новини.

Зокрема, голова комісії Михайло Щур поцікавився у керівниці відділу комунального майна міськради Алли Грабко, чи є серед майна долучених до Луцька громад такі комунальні об’єкти, які не використовуються і їх можна буде виставити на приватизацію.

За її словами, на продаж виставляти насправді нічого, оскільки такі приміщення перебувають в неналежному стані, а на частину з них взагалі не оформлене право власності.

Реклама Google

 Розглядають питання надання службового житла. 

«Ті об’єкти абсолютно комерційно непривабливі. Ми ще будемо розглядати, чи передавати їх в оренду, чи під приватизацію. Розглядається питання надання службового житла. Конкретного такого об’єкту, щоб його можна було вже виставити на приватизацію наразі немає. Крім того, у нас немає права власності. Якщо в Княгининку, Жидичині ще майно зареєстроване, то в Прилуцькому, Іванчицях навіть не розпочинали цього робити. В нас в Іванчицях ФАПи – не годяться, вони в такому стані, що... Тим більше в невеликому селі, кому потрібно орендувати приміщення? Абсолютно непривабливі об’єкти», – каже вона.

Читайте також: Понад 10 мільйонів переглядів: серіал «Спіймати Кайдаша» став переможцем престижної кінопремії

Джерело: ІА Волинські новини.
Telegram Channel