Курси НБУ $ 38.97 € 42.45
У Луцьку відкрили «Графічне кодування альтерацій» (Фото)

Фото Сергія Наумука.

У Луцьку відкрили «Графічне кодування альтерацій» (Фото)

Під такою назвою відкрилася виставка та вийшов каталог художніх робіт Ігоря Кресака

«Графічне кодування альтерацій» – під такою назвою у видавництвы «Терен» нещодавно побачив світ каталог робіт луцького художника Ігоря Кресака. Затим за сприяння Департаменту культури Луцької міської ради в галереї «Луцьк» відкрилася його перша персональна виставка.

Метою виставки було відкрити світу нового художника-графіка, показавши його можливості у мистецькій течії Оп-арту.

Вигадливі композиції автора нагадують якусь магію. Недаремно знана луцька художниці Зеновія Рубан порівнює роботи Ігоря з роботами французького художника Віктора Вазарелі. І якщо французький митець створював свої роботи на комп’ютері, то Ігор малює їх вручну.

Знана луцька художниці Зеновія Рубан порівнює роботи Ігоря з роботами французького художника Віктора Вазарелі. І якщо французький митець створював свої роботи на комп’ютері, то Ігор малює їх вручну.

Його творчі задатки були помітні змалку. Свої здібності як майбутній художник (а нині він ствердив, що він сформований митець) розвивав у художньому гуртку Палацу учнівської молоді (викладач Петро Андрієвський). Фах художника-монументаліста здобував у Луцькому ПТУ №2. І як пророче звучали тоді, в роки начання, слова волинського художника Олександра Байдукова, котрий сказав про Ігоря: «З цього студента вийде геніальний художник».

«Доробок автора надзвичайнов великий і, безперечно, заслуговує уваги, адже є по-своєму унікальним. Він вміє вдихнути в кожну роботу свою філософію, створити настрій, змушує мислити, віддає енергію, а роботи вміють говорити без слів... Продовжуючи тихо справу великих попередників Оп-арту, Ігор створює власну мистецьку течію, і хто знає... можливо через проміжок часу, саме його будуть наслідувати художники нового покоління та захоплюватися глибокою філософією кожної роботи Ігоря Кресака!» – зазначила у передмові до каталогу Зеновія Рубан.

Світлана КРЕСАК.

 

Автопортрет.

Під час відкриття виставки. / Фото Департаменту культури ЛМР.

Фото Департаменту культури ЛМР.
 

Фото Департаменту культури ЛМР.


Передрук або відтворення у будь-якій формі цього матеріалу без письмової згоди volyn.com.ua заборонено.

Telegram Channel