Курси НБУ $ 38.97 € 42.45
Волейбольний та баскетбольні клуби Прометей вижили з Кам'янського

За словами президента Прометея, клуб переїздить у селище міського типу Слобожанське.

Фото із сайту fbu.ua.

Волейбольний та баскетбольні клуби Прометей вижили з Кам'янського

Куди переїздить команда

Чемпіон України з чоловічого та жіночого баскетболу «Прометей» запланував переїзд з Кам'янського.

Про це повідомив президент клубу Володимир Дубинський, передає Суспільне.

«Прометей» здобув перемогу у фіналі чоловічої Суперліги над «Запоріжжям», вигравши усі три матчі серії. Після цього команда повернулася до Кам'янського з трофеєм чемпіона України з баскетболу.

Читайте також: День міста Сарни святкували волейболом

Після приїзду конфлікт між «Прометеєм» та владою Кам'янського загострився. А баскетбольна та волейбольна команди клубу вирішили переїхати.

Що трапилося?

«Прометей» тривалий час обмірковував над тим, щоб покинути Кам'янське. Журналіст Олександр Прошута повідомляв, що причина полягала в конфлікті власника клубу Володимира Дубінського та мера міста Андрія Білоусова.

У четвер, 17 червня, коли баскетболісти «Прометея» повернулися після перемоги у чемпіонаті України, місцеве видання «Дніпро Час» повідомило, що гравцям «Прометея» відмовили у пропуску до Палацу спорту, де розташовувалася команда. Керівництво спортивної арени зачинилося всередині із озброєною охороною та юристами.

Клубу не віддають трофеї та особисті речі.

Баскетболістам «Прометея» не дозволяли навіть забрати особисті речі, а також виграні трофеї. Саме у Палаці спорту знаходився виграними ними кубок чемпіона України.

Палац спорту перебуває у комунальній власності міста і не належить «Прометею» - клуб виступав там і тренувався на правах орендної угоди. А після інциденту клуб запланував переїзд баскетбольної та волейбольної команд.

Що сказав Володимир Дубинський про конфлікт та переїзд «Прометея»?

Президент клубу визнав наявність конфлікту «Прометея» з владою Кам'янського. За його словами, він намагався сприяти передачі Палацу спорту з комунальної власності у власність облради, але тримав відмову від мера міста.

Дубинський наголосив: саме після його звернення розпочалися проблеми із підготовкою команди до матчів. Хоча згідно умов оренди, «Прометей» мав тренуватися у Палаці спорту впродовж трьох років.

«Пішли абсолютно непотрібні процеси, на нас почав здійснюватися величезний тиск з боку нового керівництва спорткомплексу. Поліцію викликали навіть під час півфінальних матчів плей-оф, вимикали світло. Зі свого боку ми намагалися налагодити з мером якийсь діалог, підписати меморандум про співпрацю, але цього не відбулося», - сказав Дубинський.

За словами президента «Прометея», клуб переїздить у селище міського типу Слобожанське. Там команди будуть проводити домашні матчі.

Читайте також: Українські баскетболістки зіграють на турнірі в Румунії (Розклад, склад команди)

«Відбувся ряд зустрічей з керівництвом Слобожанського, отримали у користування зал та будемо переїзджати. У нас підписаний контракт на користування залом впродовж п'яти років, зараз інвестуємо в нього».

Що відомо

  • Селище міського типу Слобожанське розташоване під містом Дніпро. Там є баскетбольна арена, яка здатна вмістити 1000 людей. Хоча, за інформацією журналіста Олександра Прошути, клуб планує збудувати власну арену, місткістю до 4 тисяч глядачів.
  • Домашні матчі єврокубків баскетбольних та волейбольної команди «Прометей» планує проводити в Запоріжжі - у місцевому Палаці спорту «Юність».
  • «Прометей» виграв чоловічий чемпіонат України з баскетболу з першої спроби після виходу в плей-оф. У фінальній серії команда перемогла «Запоріжжя».
  • Крім перемоги у чоловічому чемпіонаті України з баскетболу, «Прометей» став чемпіоном у баскетболі серед жінок. Також тріумфувала у місцевій першості жіноча волейбольна команда «Прометея».

Telegram Channel