Курси НБУ $ 39.59 € 42.26
Авіакомпанія олігарха Коломойського покинула в аеропорту десятки пасажирів

Замість польоту пасажирам довелося давати свідчення.

Скріншот з відео.

Авіакомпанія олігарха Коломойського покинула в аеропорту десятки пасажирів

Скандал у «Борисполі»: літак полетів до Туреччини без пасажирів. Така ситуація склалася у Міжнародній Авіалінії України

В аеропорту «Бориспіль» залишилися десятки пасажирів, які мали летіти до Туреччини.

Про це повідомляє Depo.Київ з посиланням на Instagram журналістки та тревел-блогерки Яни Метьолкіної.

За словами Яни, вона прибула в аеропорт майже за дві години до вильоту, які їй довелося простояти у величезній черзі до стійки реєстрації. При цьому пасажирів запевнили, що рейс затримується, і літак без них не підніметься в небо.

Усім пасажирам, які не змогли вилетіти до Туреччини, повернуть вартість квитка, або запропонують поміняти дату чи маршрут на будь-які інші.

«За 15 хвилин до вильоту я і ще під 50 людей все ще стояли в черзі на реєстрацію. Нам сказали, що рейс затримується і без нас не полетять. Деяким людям в черзі на пошту прийшло повідомлення про затримку рейсу, тому я навіть не хвилювалася», – написала журналістка.

О 17:30 (початковий час вильоту літака) її «зачекінили», вона вирушила на посадку.

«Я швидко пройшла паспортний контроль і о 17:45 підійшла до гейту. Гейт закритий. Немає ні душі. Літак полетів без мене і десятків людей»,  – написала вона.

У спробах розібратися Метьолкіна і журналіст ВВС, який опинився в такій самій ситуації, звернулися до працівників аеропорту, один з яких сказав, що за пасажирами приїде автобус. Але так не сталося.

«І тут стали приїжджати люди в бронежилетах, у військовій формі, ще і ще. Ми знову і знову розповідали їм, що один з цих літаків –  можливо наш. Ми просили зв'язатися з МАУ і допомогти нам. У якийсь момент мені здалося, що я збожеволіла. Добре, що зі мною був журналіст BBC, який виявився в цій же ситуації. Його присутність підтверджувало факт, що я не збожеволіла, і це реально відбувається», – розповідає дівчина.

Врешті замість польоту до Туреччини їй довелося давати свідчення, як злісному порушнику за статтею 202 (Порушення пункту пропуску) і платити штраф.

На опублікованому відео видно, що зі схожою проблемою зіткнулися пасажири рейсів МАУ, які вилітали пізніше.

Читайте також: Українці в літаку роздряпали обличчя і відгризли ніготь: відомі деталі (Фото).

Вони також прибули до аеропорту заздалегідь, але через черги реєстрацію закрили раніше, ніж вони встигли підійти до стійки.

Наприклад, одна пасажирка повідомила, що простояла в черзі 1,5 години. Інший пасажир намагався домогтися справедливості від агента реєстрації, заявивши, що перебував в аеропорту 3 години, нікуди не йшов, і це можна перевірити за відеокамерами.

У коментарі avianews.com Метьолкіна уточнила, що не змогла знайти представника МАУ, і не отримала жодної допомоги від авіакомпанії.

Пізніше з блогеркою зв'язався представник PR-служби МАУ, який заявив, що ведеться службове розслідування, і надав новий квиток.

У МАУ виданню повідомили, що усім пасажирам, які не змогли вилетіти до Туреччини повернуть вартість квитка, або запропонують поміняти дату чи маршрут на будь-які інші.

Telegram Channel