Курси НБУ $ 39.59 € 42.26
Сьогодні акція на підтримку поліцейського, який затримав п’яного волинського прокурора

Волинь-нова

Сьогодні акція на підтримку поліцейського, який затримав п’яного волинського прокурора

У Нововолинську відбудеться акція на підтримку поліцейського, який затримав прокурора у нетверезому стані

Поліцейському і колишньому учаснику АТО Віктору Циплакову, який затримав п'яного прокурора у м.Нововолинську, ДБР «шиє» справу. Циплакова можуть позбавити роботи й навіть посадити за грати. Протест відбудеться біля міського відділу прокуратури на вул. Маяковського, 19.

Вимоги нововолинців:

  • РУКИ ГЕТЬ ВІД ЦИПЛАКОВА! Закрити провадження (родичі прокурора можуть і самі відкликати свою заяву);
  • ТРОЦЮК – ІЗ РЕЧАМИ НА ВИХІД.
 

 Нагадаємо, старший лейтенант поліції Віктор Циплаков разом із напарником Богданом Найдюком затримав 11 вересня 2020 р. у Нововолинську прокурора, який напідпитку кермував автомобілем. 

Як пише Радар, родичі прокурора Миколи Троцюка написали скаргу на дії патрульних у Державне бюро розслідувань. Там розпочали й невдовзі закрили кримінальне провадження, бо не вбачали у діях поліцейських складу злочину. Але це рішення було оскаржене у суді, й розслідування поновили.

Соціальні мережі вибухнули коментарями на користь поліцейських, мовляв, вони – справжні герої і діяли відповідно до чинного законодавства.

Віктор Циплаков став їздити на допити. Зрозумівши, що прокурорське право сильніше в нашій державі за закон, мусив найняти адвокатів. Віктор – учасник АТО, в нього хворі батьки, двоє маленьких дітей, дружина в декретній відпустці.

Ситуацію взяв на контроль народний депутат Ігор Гузь, який на своїй офіційній сторінці у фейсбуці повідомив, що звернувся в органи прокуратури, щоб з’ясувати всі обставини справи. 

 

 «Нещодавно інтернет-простір сколихнуло відео, на якому зафіксовано, як у Нововолинську патрульні поліцейські Віктор Циплаков і Богдан Найдюк затримали прокурора Володимир-Волинської місцевої прокуратури Миколу Троцюка з явними ознаками сп’яніння за кермом. Цей відеофакт набув чималого розголосу на теренах Волині та України загалом. Соціальні мережі вибухнули коментарями на користь поліцейських, мовляв, вони – справжні герої і діяли відповідно до чинного законодавства.

Однак, місцеве видання РАДАР опублікувало інформацію, в якій зазначено, що начебто на поліцейських тиснуть через їхні правомірні дії, а прокурор уже встиг поновитися на обійманій раніше посаді.

З огляду на резонансну подію, народний депутат Ігор Гузь офіційно звернувся в органи прокуратури, щоб з’ясувати всі обставини справи і спростувати або підтвердити чутки.

У відповіді від Волинської облпрокуратури, зокрема, йдеться, що рішенням Волинського окружного адмінсуду від 08.06.2021 частково задоволено адмінпозов Троцюка М.Й. до Волинської облпрокуратури та Офісу Генпрокурора», - йдеться в повідомленні. Парламентар оприлюднив відповідб прокуратури.

 

 

Telegram Channel