Курси НБУ $ 39.79 € 42.38
Президента Ворскли Інтерпол оголосив у розшук

Костянтин Жеваго звинувачується в організації розтрати 113 млн доларів.

Фото із сайту football.ua.

Президента Ворскли Інтерпол оголосив у розшук

У полтавчан проблеми?

За запитом ГБР Інтерпол оголосив у міжнародний розшук президента полтавського клубу «Ворскла» Костянтина Жеваго, передає Спорт.юа.

Однак на сьогодні ніяких офіційних підтверджень цієї заяви від Інтерполу немає

27 вересня 2019 року колишньому народному депутату було повідомлено про підозру. Він, як колишній власник АТ «Банк «Фінанси та Кредит», звинувачується в організації розтрати 113 млн доларів цієї фінансової установи.

За даними правоохоронців, підконтрольна Жеваго офшорна компанія відкрила кредитні лінії в іноземних банках, а банк став поручителем. Після того, як офшорна компанія не виконала договірні зобов'язання, іноземні банки стягнули заставне майно поручителя, зокрема списали 113 млн доларів з кореспондентських рахунків українського банку. Після цього зазначений банк був визнаний неплатоспроможним.

Читайте також: 

Прес-служба екс-нардепа Жеваго прокоментувала ситуацію так: «Юридичному офісу Костянтина Жеваго відомо про подачу українського бюро Інтерполу про його оголошення в міжнародний розшук. Це стало продовженням незаконного кримінального переслідування проти підприємця. Однак на сьогодні ніяких офіційних підтверджень цієї заяви від Інтерполу немає».

Telegram Channel