Курси НБУ $ 39.60 € 42.28
Молодики зняли квартиру і розтрощили її заради ролика в Tik-Tok

Суд може обмежити волю хуліганам на строк до 5 років.

Фото УП.

Молодики зняли квартиру і розтрощили її заради ролика в Tik-Tok

Хлопці перебували в стані алкогольного сп'яніння – збитки становлять понад 370 тисяч гривень

У Києві молоді люди влаштували погром в орендованій квартирі на Печерську – вони постануть перед судом. Про це повідомляє Сегодня із посиланням на пресслужбу Прокуратури Києва.

Уже завершено досудове розслідування стосовно п'ятьох місцевих жителів, які влаштували погром в орендованій квартирі заради відео в Tik-Tok. «11 квітня 2020 року компанія молодих людей взяла в оренду подобово квартиру на бульварі Лесі Українки в Києві. Домовившись з ріелтером про умови оренди, в той же день компанія прибула в будинок», – йдеться в повідомленні.

Пізно ввечері, перебуваючи в стані алкогольного сп'яніння, молодики почали трощити в квартирі меблі та псувати інтер'єр: кухонним ножем порізали натяжну стелю, зірвали шпалери, розбили і пошкодили всю наявну в квартирі побутову техніку, елементи інтер'єру та дрібні побутові прилади, меблі, зокрема й скляні. Вандали курили сигарети і голосно слухали музику, порушуючи спокій у житловому будинку і заважаючи відпочивати іншим його мешканцям.

Водночас молоді люди знімали свої дії на камеру мобільного телефону і надалі відзняте відео розмістили на інтернет-ресурсі Tik-Tok.

«Водночас молоді люди знімали свої дії на камеру мобільного телефону і надалі відзняте відео розмістили на інтернет-ресурсі Tik-Tok. Загалом своїми діями зловмисники завдали шкоди власниці квартири на суму понад 370 тис. гривень», – додають у прокуратурі.

Читайте також: «Слуги народу» зроблять депутатом 28-річного безробітного хлопця​.

Їхні дії кваліфіковано як умисне знищення чужого майна і хуліганство, вчинене групою осіб (ч. 1 ст. 194 – умисне знищення або псування майна карається штрафом до п'ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або виправними роботами на строк до двох років, або позбавленням волі на строк до трьох років, ч. 2 ст. 296 КК України – хуліганські дії, вчинені групою осіб, караються штрафом від однієї тисячі до двох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арештом на строк до шести місяців, або обмеженням волі на строк до п'яти років).

Telegram Channel