Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
На Волині судитимуть керівника підприємства, який хотів незаконно збути понад 115 кг бурштину

Посадовець невдовзі постане перед судом.

Фото ілюстративне.

На Волині судитимуть керівника підприємства, який хотів незаконно збути понад 115 кг бурштину

Прокурори Любомльського відділу Ковельської окружної прокуратури скерували  до суду обвинувальний  акт  у кримінальному провадженні про вчинення генеральним директором господарського товариства службового підроблення та незаконного придбання і зберігання з метою збуту бурштину у значних розмірах (ч.1 ст. 366, ч.3 ст. 240-1 КК України)

Слідство встановило, що посадовець незаконно придбав понад 115 кг необробленого бурштину ринковою вартістю майже півмільйона гривень та зберігав його з метою незаконного збуту за межі України. 

Аби легально збути сонячне каміння, генеральний директор підприємства підробив документи про придбання його на товарній біржі, а також висновки державного гемологічного центру України щодо якості бурштину, які подав  через брокера на митницю.

Бурштин вилучили правоохоронці із подальшим  накладенням арешту.  

Під час митного огляду автомобіля 26 червня 2020 року бурштин був вилучений правоохоронцями із подальшим  накладенням арешту.  За вчинення цих злочинів посадовець невдовзі постане перед судом.

Прокуратура області наголошує: згідно з санкцією ч.3 ст. 240–1 КК України, вчинені службовою особою з використанням службового становища незаконне придбання, зберігання, передача, пересилання, перевезення, переробка і збут бурштину, законність походження якого не підтверджується відповідними документами, у значних розмірах, караються позбавленням волі на строк від п’яти до восьми років з конфіскацією майна.

Читайте також: «Ваш син потрапив в аварію»: на Волині шахраї і далі використовують стару схему

Джерело: Пресслужба обласної  прокуратури
Telegram Channel