Курси НБУ $ 39.55 € 42.06
В Україні пропонують давати гроші за «донесення» про порушення ПДР

Є нагода підзаробити.

Фото Piqsels.

В Україні пропонують давати гроші за «донесення» про порушення ПДР

Пропонується встановити розмір винагороди на рівні 10% від суми штрафу, який заплатить порушник

Група народних депутатів, зокрема, і з фракції «Слуга народу», зареєстрували у парламенті законопроект, який дає право «сповіщати» про порушення правил дорожнього руху і отримувати за це гроші, передає УНН.

Пропонується ввести нове визначення – «сповіщувач».

Зокрема, законопроектом № 5798 про «посилення ролі суспільства у контролі безпеки дорожнього руху» пропонується ввести нове визначення – «сповіщувач».

Законопроект передбачає, що кожен громадянин зможе анонімно повідомляти про порушення правил дорожнього руху та отримати за це грошову винагороду. Пропонується встановити розмір винагороди на рівні 10% від суми штрафу, який заплатить порушник.

Наголошується, що для заявників, які будуть надсилати штучно створені або відео/фото, буде встановлено кримінальну відповідальність.

Фіксувати порушення можна буде за допомогою смартфонів або планшетів із застосуванням спеціальної програми. Попередньо, ідентифікація заявника буде здійснюватися через «Дію».

Як заявив один з ініціаторів законопроекту, депутат від «Слуги народу» Денис Маслов у Facebook, цей механізм «дозволить карати порушників у декілька кліків».

Читайте також: Повідомили, коли планують заборонити реєстрацію бензинових та дизельних авто.

Telegram Channel