
Не їжте залежаних продуктів.
Чоловік з’їв кров’янку і... помер
В Чернігівській області чоловік помер від ботулізму
74-річний чоловік захворів після вживання кров'яної ковбаси домашнього приготування, яка зберігалася близько двох місяців в домашньому холодильнику.
Про це повідомляє Інформатор з посиланням на прес-службу Центру громадського здоров'я (ЦГЗ). Потерпілий в стані середньої тяжкості звернувся за допомогою на наступний день після вживання продукту. «Чоловіка госпіталізували в інфекційне відділення районної лікарні. Однак через тиждень хворий самовільно покинув лікарню. Через чотири дні чоловіка госпіталізували вже в обласну лікарню, де він через два дні помер», - йдеться в повідомленні.
Чоловік захворів після вживання кров'яної ковбаси домашнього приготування, яка зберігалася близько двох місяців в домашньому холодильнику.
В Україні всього за п'ять місяців 2021 року зафіксовано 43 випадки ботулізму. Шестеро людей померли. Ймовірними харчовими продуктами, які призвели до захворювання, були в'ялена та солона прісноводна і морська риба (40%), м'ясні, рибні, овочеві, грибні консерви та інші м'ясні вироби.
У ЦГЗ попереджають, що вживання виготовлених в домашніх умовах консервів, в'яленої, копченої, солоної риби, м'ясних продуктів, ковбаси, шинки, куплених в місцях несанкціонованої торгівлі, може привести до захворювання на ботулізм. Кращий спосіб захистити своє здоров'я - утримуватися від прийому їжі, про якість якої вам невідомо. Ботулізм - важке захворювання, що характеризується ураженням нервової системи, переважно довгастого і спинного мозку, що протікає з переважанням офтальмоплегічна і бульбарного синдромів.
Читайте також: Ще 6 волинян захворіли на COVID-19 і понад 2 тисяч отримали щеплення.
