Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
На сесії вирішуватимуть,чи закривати школи у двох волинських селах

У школі в Красках цьогоріч не буде першачків.

Фото Першого.

На сесії вирішуватимуть,чи закривати школи у двох волинських селах

У класах мало учнів

Після громадського обговорення Ратнівська селищна рада вирішила подати проєкти рішень щодо закриття ЗОШ І-ІІ ступеня села Краска та ЗОШ І ступеня села Доманове на розгляд чергової сесії.

Про це інформують на сайті селищної ради. 

Відповідно до розпорядження селищного голови від 07 липня 2021 року № 24 «Про проведення консультацій з громадськістю щодо припинення юридичної особи ЗОШ І-ІІ ступеня с. Краска та юридичної особи ЗОШ І ступеня с. Доманове» в період з 07 липня 2021 року по 21 липня 2021 року включно проводилися громадські обговорення. 

Кількість учнів у класі (наповнюваність класу) державного, комунального закладу освіти не може становити менше 5 учнів (частина 2 стаття 12 Закону України «Про повну загальну середню освіту»). У 2020-2021 навчальному році у ЗОШ І-ІІ ступеня с. Краска освіту здобувало 30 учнів, а на наступний навчальний рік буде 26:  в першому  класі – 0, другому класі - 3, третьому класі – 2, четвертому класі – 0, п’ятому класі – 4, шостому класі – 7, сьомому класі – 5, восьмому класі – 5, дев’ятому – 0 учнів. Освітній процес у закладі забезпечує 18 педагогічних працівників, з них 1 пенсіонер, 5 – декретна відпустка, а також 6 осіб обслуговуючого персоналу (в тому числі 2 – декретна відпустка) У ЗОШ І ступеня с. Доманове навчався 21 учень, а на наступний навчальний рік буде 17: в першому  класі – 2, другому класі - 3, третьому класі – 5, четвертому класі – 7. Освітній процес у закладі забезпечує 4 педагогічні працівники та 1 особа обслуговуючого персоналу. Вищезазначеним вимогам не відповідає наповненість шести  з дев’яти класів ЗОШ І-ІІ ступеня с. Краска, та 2 класи з чотирьох у ЗОШ І ступеня с. Доманове.

Враховуючи вищевикладену інформацію та рішення робочої групи (протокол від 22.07.2021 №3), вирішено подати проєкти рішень щодо припинення юридичної особи ЗОШ І-ІІ ступеня с. Краска та юридичної особи ЗОШ І ступеня с. Доманове на розгляд чергової сесії Ратнівської селищної ради. 

Показник наповнюваності ЗОШ І-ІІ ступеня с. Краска та ЗОШ І ступеня с. Доманове є незмінно низьким протягом тривалого часу, що свідчить про низький соціальний попит селищної громади на освітні послуги на вказаній території.
09 липня 2021 року о 10.00 годині було проведено зустріч керівництва Ратнівської селищної ради, управління гуманітарної політики Ратнівської селищної ради та робочої групи з питань вивчення матеріально-технічного забезпечення та фінансового стану мережі закладів освіти громади та перспектив їх розвитку з представниками громадськості села Краска та 09 липня 2021 року о 12.00 годині – з представниками громадськості села Доманове. Під час зустрічі обговорювали питання підвезення шкільними автобусами учасників освітнього процесу до місць навчання та зворотно: підвезення учнів ЗОШ І-ІІ ступеня с. Краска до НВК «ЗОШ І-ІІІ ступеня-дитячий садок» с. Здомишель шкільним автобусом, який перебуває на балансі МНВК смт Ратне і відповідає всім технічним вимогам та учнів ЗОШ І ступеня с. Доманове до НВК «ЗОШ І-ІІ ступеня-дитячий садок» с. Млинове шкільним автобусом, придбаним на умовах співфінансування з обласним бюджетом (кошти виділені). 

Як результат, всі здобувачі освіти будуть повністю забезпечені належними умовами навчання у закладах освіти Ратнівської селищної ради.
22 липня 2021 року відбулось засідання робочої групи з питань вивчення матеріально-технічного забезпечення та фінансового стану мережі закладів освіти громади та перспектив їх розвитку по результатах проведення громадського обговорення щодо припинення юридичної особи ЗОШ І-ІІ ступеня с. Краска та юридичної особи ЗОШ І ступеня с. Доманове.
Враховуючи вищевикладену інформацію та рішення робочої групи (протокол від 22.07.2021 №3), вирішено подати проєкти рішень щодо припинення юридичної особи ЗОШ І-ІІ ступеня с. Краска та юридичної особи ЗОШ І ступеня с. Доманове на розгляд чергової сесії Ратнівської селищної ради. 

Читайте також:  Які найпопулярніші спеціальності серед вступників. Рейтинг Міносвіти

Джерело: Ратнівська селищна рада
Telegram Channel