Курси НБУ $ 39.60 € 42.44
Громадянства України можуть позбавити через паспорт РФ

Текст законопроекту поки не опублікований. 

Фото Главком.

Громадянства України можуть позбавити через паспорт РФ

Пропонують позбавляти українського громадянства в тому випадку, якщо українець добровільно вступає в громадянство країни-агресора

У Верховній Раді зареєстровано законопроект, яким пропонується позбавляти українців громадянства за отримання російського паспорта. Текст законопроекту поки не опублікований. Про це повідомляє РБК-Україна, з посиланням на сайт парламенту, пише slovoidilo.ua.

23 липня в парламенті зареєстрували законопроект, згідно з яким пропонується позбавляти українського громадянства. Але тільки в тому випадку, якщо українець добровільно вступає в громадянство країни-агресора.

Як повідомляється, 23 липня в парламенті зареєстрували законопроект, згідно з яким пропонується позбавляти українського громадянства. Але тільки в тому випадку, якщо українець добровільно вступає в громадянство країни-агресора.

Наразі проект передали на розгляд керівництву, його текст ще не оприлюднили.

Реклама Google

Зазначимо, що напередодні президент Володимир Зеленський ввів у дію рішення РНБО, згідно з яким пропонується ввести в декларації чиновників нову графу про наявність громадянства інших країн або посвідки на проживання.

Читайте також: Зеленський підписав закон про проведення розширеного скринінгу новонароджених

Нагадаємо, що 16 липня РНБО прийняло рішення додати в декларації, які заповнюють чиновники, рядок про наявність подвійного громадянства. Також її потрібно буде заповнювати при наявності посвідки на проживання в іншій країні. Це зроблено з метою уникнути зловживань чиновниками.

Telegram Channel