Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
Угіс Крастіньш: вже можна говорити про те, що склад у нас повністю сформувався

Якщо ми починаємо збір в день відкриття Олімпіади, значить нам незабаром доведеться там виступати.

Фото CEV.

Угіс Крастіньш: вже можна говорити про те, що склад у нас повністю сформувався

23 липня у Южному українські волейболісти розпочали підготовку до чемпіонату Європи-2021

Головний тренер чоловічої збірної України Угіс Крастіньш в інтерв’ю сайту sport.ua розповів про майбутні плани команди.

Для підготовки до чемпіонату Європи ми запросили 16 осіб.

– Угіс, скільки гравців Ви запросили на збір в Южний?

– Для підготовки до чемпіонату Європи ми запросили 16 осіб. Це всі волейболісти, які брали участь в «Золотій Євролізі», і плюс двоє досвідчених гравців, які з різних причин не могли нам тоді допомогти – це центральний блокуючий Дмитро Терьоменко та ліберо Горден Брова. Я вже неодноразово раніше говорив, що матчі Євроліги ми розглядали як один із етапів підготовки до чемпіонату Європи. А так як на тому турнірі збірна України виступила добре, ставши його фіналістом, то, вважаю, що зі своїм завданням впоралися. Тепер вже можна говорити про те, що склад у нас повністю зформувався, а хлопці отримали хорошу ігрову практику і, в цілому, зігралися один з одним. Тому змінювати щось кардинально ми нічого не збираємося.

– Чому вибрали саме це місце для тренувань?

– Щодо Южного, то тут нас все влаштовує. Курортний регіон, морський клімат. Команді створені хороші умови для роботи, а, головне, ми можемо тренуватися в прекрасному залі. До речі, свого часу в ньому проводилися матчі найвищого рівня, включаючи ігри єврокубків та національних збірних команд.

– Як довго команда пробуде в Южному?

– Два тижні, після чого ми переїжджаємо до Запоріжжя, де продовжимо підготовку до Євро. Нагадаю, що саме в цьому місті ми майже сім тижнів тренувалися перед Євролігою. Все було чудово і, сподіваюся, так буде і цього разу.

– Коли і з ким плануєте проводити контрольні матчі?

– Спаринги хочемо грати вже в Запоріжжі. У нас, на жаль, не вийшло зустрітися зі збірною Північної Македонії, адже в цій країни нещодавно змінився головний тренер і в його планах зустрічі зі збірною України вже не входять. Хотіли зіграти з командою Білорусі, однак і тут виникли труднощі, тепер вже політичного характеру, тому що ні ми до них поки не можемо приїхати, ні вони до нас. Втім у нас в Запоріжжі в двадцятих числах серпня планується турнір за участю чотирьох збірних - України, Сербії, Словенії та Болгарії. Після цього ми вирушим до Франції на два контрольні матчі з екс-чемпіонами континенту і вже звідти відправимося у Польщу на чемпіонат Європи.

Читайте також: Волейбол: українська збірниця перейшла до дніпровської Аланти

– Ви починаєте перший збір в Южному в день відкриття Літніх Олімпійських ігор. Напевно будете стежити за іграми волейбольного турніру в Токіо. Наскільки реально, на Ваш погляд, найближчим часом потрапити на такий турнір української збірної?

– Якщо ми починаємо збір в день відкриття Олімпіади, значить нам незабаром доведеться там виступати (посміхається). Звичайно, це жарт. А якщо серйозно, на Олімпійських іграх виступає всього лише 12 найкращих команд планети, причому квота поширюється на всі континенти. І потрапити на олімпійський турнір не просто складно, а надзвичайно важко. Зверніть увагу, від Європи тут тільки чотири збірні – Італія, Польща, Франція і Росія. Це провідні команди світового волейболу, які ставали в різний час переможцями Олімпійських ігор, чемпіонами світу та Європи, Ліги Націй. Але ми ні в якому разі не повинні опускати руки. Як би там не було, нам треба крок за кроком рухатися вгору і намагатися підніматися в світовому рейтингу. А матчі токійській Олімпіади, звичайно ж, по можливості будемо дивитися і вчитися у кращих збірних світу.

Telegram Channel