Курси НБУ $ 39.60 € 42.28
Волинським «шахтарським» селам шукають економічну альтернативу  

Раніше жителі Поромівської ТГ орієнтувалися на шахти, де можна було влаштуватися на високооплачувану роботу.

Фото із сайту donmining.info.

Волинським «шахтарським» селам шукають економічну альтернативу  

 В рамках проекту «Програма оздоровлення економіки України» відбулося офіційне відкриття філії Споживче товариство « IMTD International» при Поромівській територіальній громаді.

Долучитися до програми може кожен мешканець вісімнадцяти сіл із колишніх чотирьох сільських рад, які ввійшли в Поромівську ТГ, хто хоче започаткувати свій бізнес, потрібно лише подати свою бізнес-ідею.                

Долучення до цієї програми, яка володіє багатовекторним інструментом для ведення бізнесу, відкриває перед громадою широкі перспективи в розвитку виробництва й розбудови інфраструктури. Це дозволить реалізувати бізнес-ідеї і бізнес-стартапи, підтримати працюючий бізнес у сфері фермерського та виробничого господарства. А в результаті - забезпечить створення нових робочих місць і надходження до бюджету.

Громада безпосередньо сама, без посередників, контролюватиме роботу новостворених підприємств.

Долучитися до програми може кожен мешканець вісімнадцяти сіл із колишніх чотирьох сільських рад, які ввійшли в Поромівську ТГ, хто хоче започаткувати свій бізнес, потрібно лише подати свою бізнес-ідею. До речі, очолює громаду один з наймолодших голів Волині Олег Савчук.

Читайте також: Європа починається з українського села: у Поворську відкрили сучасний ЦНАП

Можливо, в подальшому це стане альтернативою населеним пунктам, жителі яких працювали й ще досі працюють на вугільних підприємствах, які з кожним днем все більше занепадають. Адже на території цієї територіальної громади розташовані дві шахти – «Бужанська» та недобудована «десята».

Алла Лісова

 

Telegram Channel