Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
Готуємо абітурієнта до переїзду в нове місто: що потрібно знати?

Головне правило всіх батьків — не переживати.

Фото Samsonite.

Готуємо абітурієнта до переїзду в нове місто: що потрібно знати?

Мільйони сімей по всій країні зіткнулися з новим етапом — їхня дитина стала студентом

Цей період готує багато сюрпризів, проте зараз завдання №1 для батьків полягає в тому, щоб максимально правильно і комфортно організувати переїзд свого чада в нове місто. Почати варто з вибору потрібної валізи, з якою студент буде ще мінімум 5 років повертатися до батьків на вихідні, щоб поласувати домашньою їжею і просто побути в обіймах мами. Величезний асортимент доступних валіз пропонує сайт компанії Samsonite.

  

Чек-лист з переїзду

Моральна сторона питання теж дуже важлива. Батькам потрібно прийняти той факт, що їхній малюк більше вже не малюк і зовсім скоро залишиться один на один з дорослим світом. Чого не скажеш про новоспечених студентів, які в передчутті нового етапу і вже хочуть спробувати смак студентського життя, про який так багато розповідається в серіалах і книгах. Рекомендації зі збору:

Заїжджайте в гуртожиток не в перший день. Так ви уникнете черг і плутанини. 

Заїжджайте в гуртожиток не в перший день. Так ви уникнете черг і плутанини. 

Подумайте, як будете перевозити більшу частину своїх речей, а їх буде багато. Якщо ви добираєтеся не на своєму автомобілі, то можна організувати доставку транспортною компанією — це заощадить вам час і сили. Пізніше дитина зможе довезти відсутні дрібні речі. 

Не купуйте заздалегідь те, що можна придбати на місці. Наприклад, немає сенсу брати тонну канцелярії, якщо студент це зможе купити безпосередньо в місті, де буде вчитися.

Якщо щось забули, можете відправити потім дитині поштовою службою або передати автобусом.

Меблі та техніку краще докуповувати за місцем проживання, тому що перевозити великогабаритні предмети доволі проблематично.

Головне правило всіх батьків — не переживати. Весь процес зводиться до того, щоб перевезти речі, заселитися у місце проживання і діяти за програмою, встановленою університетом.

 

 
Telegram Channel