Курси НБУ $ 39.23 € 42.44
Сивочолий дядько врятував від вірної смерті 13-річну дівчину

Справжній Герой!

Фото ДСНС України.

Сивочолий дядько врятував від вірної смерті 13-річну дівчину

Чоловік і сам заледве не потонув...

На Миколаївщині чоловік врятував життя 13-річній дівчині, яка тонула у каналі на Снігурівщині, інформує ДСНС України.

24 липня, поблизу с. Нововасилівка Снігурівської міської територіальної громади Баштанського району Миколаївської області сталась надзвичайна подія на воді.

Віктор Радченко, оглядач каналів Управління каналів річки Інгулець, розповів, що відбувалось усе блискавично. «Я був у приміщенні сторожки. Чую, кричить хлопчик: «Дядя Вітя, Катя тоне!» Побіг вздовж каналу відразу до місця пригоди. Стрибнув у воду і відчуваю, що течією відносить дуже швидко. Там дітям із головою, а я дістаю дно кінчиками пальців ніг. Вхопив Катю та намагаюся вийти на берег – це можливо зробити лише в одному місці. На березі ростуть кущі – є за що зачепитись – та й мілкіше. Місцями мені було з головою, ще й Катя підтоплювала, тому доводилося підстрибувати, щоб не захлинутись. Так і робив крок за кроком, аж до самого берега. Рухався, тримаючи її перед собою за ногу і плече, приблизно метрів із 70. Це так виснажило, та й наковтався води. Коли вибрались, у Каті зовсім не було сил, губи посиніли, воду відкашлювала. Присіла навколішки і приходила до тями».

Катя, якій 13 років, розповіла, що дуже перелякалась і наковталась води. Дівчинка щиро вдячна своєму рятівникові.

Як з'ясувалось, діти купались у каналі вчотирьох – двоє дівчат та двоє хлопців. Стрибали бомбочками, аж раптом Катю почало тягнути течією і не вдавалось проти цього нічого вдіяти. Всі хотіли допомогти, кидали рушник, щоб витягти дівчину, але той намочився, став важким і потонув. Хотіли вхопити за руку, але і це не вдавалося. Тому й покликали на допомогу Віктора Володимировича.

Катя, якій 13 років, розповіла, що дуже перелякалась і наковталась води. Дівчинка щиро вдячна своєму рятівникові.

Читайте також: Готуємо абітурієнта до переїзду в нове місто: що потрібно знати?.

Telegram Channel