Курси НБУ $ 39.79 € 42.38
На Волині шалений вітер позривав дахи з людських хат, клубу і сільської ради (Фото. Відео)

У громаді підраховують збитки.

Фото зі сайту Суспільне Волинь.

На Волині шалений вітер позривав дахи з людських хат, клубу і сільської ради (Фото. Відео)

Про збитки від негоди у селі Заброди на Ратнівщині повідомили власники 50 домогосподарств

У Забродівській громаді створили місцеву комісію, її члени обходять обійстя та фіксують збитки. За складеними актами місцева комісія прийматиме рішення про відшкодування. Якщо не вистачить грошей з місцевого бюджету, — говорить Микола Калачук, — звертатимуться за допомогою до обласної влади. Про це інформує Суспільне Волинь.

Листи оцинкованого заліза, яким був перекритий будинок, віднесло за 80 метрів.

Буревій у Забродах вирував 27 липня, увечері. Тривало все кілька хвилин, — розповідає місцева жителька Світлана Шевчик. У її хаті обвалилась опора, позносило шифер, у гаражі завалило дах.

На сусідній вулиці живе родина Токарських. Хата, в якій мешкає двоє жінок, – без даху. Листи оцинкованого заліза, яким був перекритий будинок, віднесло за 80 метрів.

 Від вечора 27 липня село Заброди без електропостачання, впала залізобетонна опора, порвало лінію електропередач, — каже електрик Микола Сливка. Нині працюють над відновленням електропостачанням: замінили залізобетонну опору, монтують несучий ізольований провід на опорі.

 

 Місцевий медик Іван Боровський розповів, що під час негоди ніхто не травмувався, за медичною допомогою до нього жителі села не зверталися.

До обідньої пори у селі розчистили дороги від завалених дерев, — розповів Забродівський селищний голова. На допомогу забродівцям приїхали люди з сусіднього села Річиці. Вони поприбирали розкиданий буревієм шифер та цеглу. Зі слів Миколи Калачука, до вечора наслідки негоди поприбирають.

Що відомо:

27 липня у селищі Ратне та навколишніх територіальних громадах вирувала негода. Буревій повиривав з корінням дерева, позривав дахи з будинків.

Зі слів прес-секретарки ПрАТ «Волиньобленерго» Інни Ройко, станом на десяту годину ранку, 28 липня, негода на Волині знеструмила 9 населених пунктів у колишніх Маневицькому та Ратнівському районах.

Telegram Channel