Курси НБУ $ 39.60 € 42.44
Російський хокеїст хоче отримати українське громадянство

Він виступав за збірні Росії U-17 (2013-2014) і U-18 (2014-2015).

Фото Івана Вербицького.

Російський хокеїст хоче отримати українське громадянство

Олексій Платонов з «Сокола» має намір виступати за збірну України

24-річний російський захисник київського «Сокола» Олексій Платонов заявив, що готовий прийняти українське громадянство і виступати за збірну України, пише Спорт.юа.

Думаю, це питання вирішиться найближчим часом.

«Думаю, це питання вирішиться найближчим часом. Звичайно, український хокей зараз далеко не на тому рівні, що російський. Але розвиток тут помітний. Інша справа, що я ще не до кінця визначився з тим форматом, в якому хочу розвиватися. Нічого, обговоримо всі деталі і досягнемо порозуміння. Раніше виступав за юнацьку і юніорську збірні Росії. Спортивне громадянство можна змінювати після того, як виступав за національну команду не менше трьох років. У мене вже цей проміжок пройшов.

Реклама Google

Буде приємно бути до України ближче. Київ — шикарне місто. Коли під час відпустки повертався в Росію, друзі запитували про мої враження про життя в Україні. Не обійшлося і без питань політичного забарвлення. Але я і так завжди ставився до України по-особливому, адже мій тато за часів СРСР народився у Запоріжжі. Тому розповідав друзям, як красиво і чисто в Києві. Точне визначення української столиці — душевне місто. Мені дуже подобається, як доброзичливо тут люди спілкуються. Це стосується і атмосфери всередині команди, і вражень від життя поза спортом», — зазначив Платонов.

Читайте також: В Україні побудують 19 льодових арен за 5,4 млрд грн

Платонов виступав за збірні Росії U-17 (2013-2014) і U-18 (2014-2015).

Telegram Channel