Курси НБУ $ 39.79 € 42.38
Луцька Волинь сьогодні зіграє перший домашній матч сезону (Анонс, статистика)

У «Волині» сукупного досвіду професійних ігор ще менше, ніж у суперників.

Фото пресслужби ФК Волинь.

Луцька Волинь сьогодні зіграє перший домашній матч сезону (Анонс, статистика)

Сьогодні луцька «Волинь» відкриє домашній сезон проти міцних суперників з хмельницького «Поділля»

Гра відбудеться на стадіоні «Авангард», початок – об 18.30 год.

Про це повідомляє пресслужба клубу.

Підопічні Віталія Костишина провели дуже рівний попередній сезон в Другій лізі, у підсумку закономірно посівши першу сходинку в групі А змагань. Цікаво, що в останньому турі допомогла «біло-синім» здобути такий тріумф наша «Волинь-2», яка відібрала очки в «Ужгорода». Незважаючи на новий рівень, у Хмельницькому не відбулося різких кадрових змін – більше того, команду навіть залишило декілька досвідчених виконавців, а також Фаді Салбак, який був одним із лідерів нападу команди у сезоні. Утім, проблему атаки повинен буде вирішити ексволинянин Ігор Карпенко, який ті самі 8 голів забив лише за половину минулого чемпіонату, а саме «Поділля» не залишилося без вливання «молодої крові» – Артур Ващишин, Денис Островський та Станіслав Коваль, безумовно, додадуть варіативності новачку в нелегких першолігових баталіях.

Звісно ж, з розумінням усієї серйозності ситуації, підопічні Альберта Шахова готувалися до гри у припіднятому настрої.

Як би там не було, у «Волині» сукупного досвіду професійних ігор ще менше, ніж у суперників. У яскравому поєдинку проти «Агробізнеса», наприклад, за основну команду «Хрестоносців» вперше вийшли на поле Владислав Мороз та Владислав Кристін. А феєрили у тому матчі уже інші та трохи старші футболісти – Андрій Ляшенко забив перший гол команди в сезоні, а Максим Войтіховський приніс нічию шаленим ударом зі штрафного, який став найкращим голом дебютного туру Першої ліги.

Звісно ж, з розумінням усієї серйозності ситуації, підопічні Альберта Шахова готувалися до гри у припіднятому настрої, щоправда, серед тижня сталася непоправна та передчасна втрата всього волинського футболу – одного із найкращих бомбардирів в історії «Волині» Володимира Дикого. Тож тепер і для уболівальників, і для Володимира Петровича хлопці намагатимуться показати гідну гру та результат!

Квитки на матч «Волині» та «Поділля» можна придбати ТІЛЬКИ ОНЛАЙН ЗА ПОСИЛАННЯМ! Нагадуємо, що для відвідування матчів чемпіонату України обов’язковими є температурний скринінг при вході на стадіон, використання засобів індивідуального захисту (масок, респіраторів), а також дотримання санітарної дистанції під час перегляду поєдинку. Вхід на територію стадіону здійснюватиметься лише через центральні ворота з боку проспекту Василя Мойсея.

Читайте також: Фани динамо послали Шахтар далеко (Фото)

Історія протистоянь обох команд наповнена саме радянськими часами – у чемпіонатах чи Кубку України «Волинь» та «Поділля» зустрічалися лічені рази. Востаннє це було в кубковому матчі влітку 2019 року – тоді у справжньому «трилері» у Хмельницькому «Хрестоносці» виграли виснажливу серію післяматчевих пенальті!

Цікаво також, що у складі хмельничан виступає Ігор Карпенко, який якраз у тому матчі забивав у ворота нинішньої команди за «Волинь» як з гри, так і у післяматчевій лотереї.

Разом з тим, велика частина гравців нинішньої нашої команди змагалася із «Поділлям» у складі «Волині-2» у Другій лізі минулого сезону. Тоді підопічні Альберта Шахова гідно змагалися проти майбутнього переможця групи А в обох поєдинках, однак все ж поступилися – 0:1, 0:2.

Статистика «Волині» проти «Поділля»: 65 матчів, 23 перемоги, 17 нічиїх, 25 поразок, різниця 61:70.

Вдома: 32 матчі, 17 перемог, 11 нічиїх, 4 поразки, різниця 44:19.

У гостях: 33 матчі, 6 перемог, 6 нічиїх, 21 поразка, різниця 17:51.

На матчі працюватиме бригада арбітрів, на чолі якої – Клим Заброда з Києва. Минулого сезону він уже працював на двох матчах «Волині»: у першому колі наша команда у гостьовому дербі поступилася рівненському «Вересу» (0:2), а навесні вдома переграли «Гірник-Спорт» (2:0).

Асистенти арбітра – Євген Гашков (Чернівці), Андрій Семенов (Дніпро). Резервний арбітр – Сергій Подригуля (Луцьк). Спостерігач арбітражу – Євген Котенко (Суми).

Telegram Channel